asos, beighton

L'empresa britànica de venda de moda en línia, ASOS, s'enfonsa aquest dilluns un 13% en borsa després de la sortida del seu conseller delegat, Nick Beighton, al mateix temps que ha fet un avís de revisió de beneficis (profit warning). Així, ha avançat que l'augment dels costos logístics i la interrupció de la cadena de subministrament podrien fer que els beneficis caiguessin més d'un 40%.

La companyia ha explicat que Beighton, que ha estat en ASOS durant 12 anys, incloent-hi sis com a CEO, deixarà el seu lloc amb efecte immediat, afegint que busca un nou lideratge per accelerar el creixement internacional.

El grup ha avançat que se n'ha iniciat la recerca d'un successor. Mentrestant, el cap de finances, Mat Dunn, ha assumit el paper addicional de director d'operacions i dirigirà el negoci del dia a dia, mentre que Katy Mecklenburgh, actual directora de finances del grup, es convertirà en directora financera interina.

Beighton romandrà a disposició del consell fins a finals de 2021 per ajudar en el relleu.

ASOS també ha assenyalat que Ian Dyson, director no executiu independent, es convertirà en president el 29 de novembre, succeint Adam Crozier, que es convertirà en president de BT.

"El mercat tenia la sensació que la vida ha estat una mica difícil per ASOS, especialment davant les últimes notícies relacionades amb el seu rival Boohoo, que semblaven confirmar que la indústria de la moda en línia no està gaudint dels millors temps", afirma Russ Mould, director d'inversions d'AJ Bell.

"La magnitud dels problemes d'ASOS sembla haver estat subestimada, però el fet que l'empresa se separi del seu CEO no és tan sorprenent. Nick Beighton ha estat lluitant per dirigir el vaixell enmig de problemes que es remunten a bastants anys enrere", afegeix.

"Les perspectives a curt termini són una mica ombrívoles per ASOS. S'espera que el creixement de les vendes s'alenteixi dràsticament, les pressions de costos i els problemes de la cadena de subministrament podrien romandre intactes durant un temps, cosa que significa que els marges del benefici es reduiran, i la incertesa dels consumidors podria donar lloc a patrons comercials volàtils", conclou aquest expert.

contador