arcelormittal dunkerque siderurgie acier 20231219150137

Jefferies reitera aquesta dijous el consell de comprar sobre ArcelorMittal i el preu objectiu de 33 euros (cotitza actualment als 24,94 euros). La companyia diu que el balanç d'ArcelorMittal és millor davant de les dades històriques i que, amb l'eliminació de "la càrrega" de US Steel (que ja no comprarà, atès que ha estat adquirida per Nippon Steel), tenen més confiança per invertir a la companyia quan els seus marges estan al punt més baix.

  • 24,28€
  • -0,21%

"Ja hem superat el pic de la inflació i els tipus d'interès i, amb el feble teló de fons de la demanda d'acer a la primera meitat del 2024 ja reflectit en les expectatives i valoracions, en general considerem que ArcelorMittal és la millor situada per beneficiar-se dels marges d'acer al punt més baix", afirma Jefferies. Estima, a més, que els beneficis milloraran des dels mínims del quart trimestre del 2023 al llarg del 2024 a mesura que es materialitzin els seus augments de preus de l'acer.

PREVISIONS DE RESULTATS

ArcelorMittal publica els seus resultats del quart trimestre del 2023 el proper 8 de febrer. Jefferies estima debilitat als marges de l'acer, però flux de caixa lliure positiu impulsat pel capital circulant.

"Preveiem una disminució de l'EBITDA de més del 30% respecte al trimestre anterior, arribant als 1.227 milions de dòlars (1.865 milions al tercer trimestre del 2023), en línia amb els 1.226 milions de dòlars que estima el consens".

Les expectatives de guanys per al quart trimestre a tot el sector siderúrgic de la Unió Europa són baixes, reconeix Jefferies, com a conseqüència del descens dels preus mitjans mundials (EUA/UE/Xina), la recessió econòmica i els elevats costos de les matèries primeres de mineral de ferro i carbó.

"El benefici net i l'EPS (benefici per acció) reportats es veuran afectats pels impactes de la venda al Kazakhstan (una depreciació de 800 milions de dòlars i pèrdues canviàries de 1.300 milions). De manera positiva, esperem veure beneficis per entrades de capital circulant i 1.100 milions de dòlars de flux de caixa lliure (enfront dels 900 milions del consens)”.

Noticias relacionadas

contador