ep archivo   almirall arxiu
EUROPA PRESS - Archivo

Almirall ha presentat aquest dilluns els seus resultats del primer semestre, període durant el qual el benefici net ha pujat fins als 12 milions d'euros, xifra que suposa un 56% menys respecte als 27,3 milions obtinguts durant els primers sis mesos de l'any anterior. Els ingressos totals s'han elevat un 4,5%, fins als 467,3 milions, destacant-ne l'increment del 6,8% en les vendes netes, fins als 466,1 milions, gràcies a les "fortes vendes de Dermatologia a la UE" i el "bon exercici d'Ilumetri, Wynzora i Klisyri".

  • 9,78€
  • 0,98%

Així ho ha explicat la companyia en una nota. "El negoci dermatològic europeu continua sent el principal motor de creixement d'Almirall, amb un sòlid increment del 15% en comparació amb l'any anterior, basat en el fort impuls comercial generat pels productes clau i els llançaments recents", apunta la companyia.

Destaca també l'Ebitda total que ha assolit els 101,3 milions d'euros durant el període, un 5,9% menys, ja que "el creixement de les vendes va ser compensat per ingressos més baixos i l'increment de la inversió en els llançaments i projectes d'R+D".

El marge brut del període s'ha situat al 65,4%, un resultat "en línia amb les expectatives" i que "reflecteix l'impacte dels majors costos d'energia i la inflació en certs costos d'insums", mentre que la inversió en R+D ha estat de 52,5 milions, arribant a l'11,3% de les vendes vetes, cosa que suposa un augment del 16,9% respecte a l'any anterior, "com s'esperava", detalla la companyia.

Destaca, a més, que ha finalitzat els sis primers mesos del 2023 amb un "balanç molt sanejat després de l'ampliació de capital" i amb una "posició positiva de caixa neta". "Això permetrà continuar perseguint oportunitats de creixement inorgànic, adquisicions complementàries, acords de llicència i reforçar el pipeline", ha remarcat Almirall.

"El nostre negoci europeu ha experimentat una sòlida consolidació durant el primer semestre de l'any, amb un creixement constant en la nostra activitat de dermatologia mèdica impulsat especialment per l'èxit d'Ilumetri, el nostre tractament biològic per a la psoriasi en plaques de moderada a greu. A més, seguim preparant-nos per a l'aprovació de lebrikizumab a finals d'any i el llançament. Som conscients del seu potencial transformador i ens volem assegurar de treure el màxim partit d'aquest tractament innovador, que acull importants oportunitats per al creixement futur de la nostra companyia”, ha explicat Carlos Gallardo Piqué, president i CEO d'Almirall.

Segons ha dit, "durant el trimestre, també completem amb èxit una ampliació de capital que ens permetrà continuar mantenint la disciplina financera dels darrers anys i ens proporcionarà l'agilitat necessària per dur a terme adquisicions complementàries".

I ha afegit que “a més del sòlid rendiment dels nostres motors de creixement que estan consolidant la nostra posició en malalties dermatològiques clau, seguim avançant i reforçant la nostra pipeline en fase inicial, que contribuirà a impulsar el creixement futur”.

La companyia ha aprofitat la presentació de resultats per reiterar les estimacions financeres per a l'any. Augura un creixement de les vendes netes d'un dígit baix a mig i un Ebitda total d'entre 165 i 180 milions d'euros.

Després de conèixer aquests comptes, els experts de Jefferies n'han emès la seva valoració: "Seguim confiant a mitjà i llarg termini a la cartera de dermatologia, amb especial atenció a l'aprovació a la UE del lebrikizumab per a la dermatitis atòpica al segon semestre", comenten. I destaquen que després de parlar recentment amb la directiva d'Almirall creuen que "les nostres vendes màximes actuals de 400 milions d'euros (l'objectiu d'Almirall és de 450 milions d'euros) podrien ser eminentment assolibles, en particular menys d'un terç de les nostres vendes màximes de 1.300 milions d'euros de Dupixent la UE".

També opinen aquests experts que l'aprovació accelerada per l'FDA dels EUA de lebrikizumab per a Eli Lilly l'agost "hauria d'ajudar a cristal·litzar l'oportunitat potencial d'Almirall a la UE, ja que la rampa de prescripció setmanal als Estats Units es pot seguir en el llançament del fàrmac".

A més, creuen que "l'oportunitat de lebrikizumab encara no s'ha valorat", i recorden que mantenen un preu objectiu de 16 euros per acció i una valoració de comprar sobre Almirall. "Veiem un sòlid creixement de les vendes netes bàsiques del +8,5%, amb un palanquejament operatiu que impulsarà una atractiva TACC del +23,5% del BPA ajustat el 2024-27E".

Noticias relacionadas

contador