ep archivo   apertura adidas outlet en the outlet stores alicante
COODEX MARKETING - Archivo

Adidas va registrar un benefici net atribuït de 612 milions d'euros durant el 2022, xifra que suposa un 71,1% menys que l'any precedent. Al quart trimestre va tenir unes pèrdues netes de 482 milions d'euros. A més, ha anunciat que preveu retallar el dividend. De cara al futur, la companyia assegura que “2023 serà un any de transició per construir la base pel 2024 i pel 2025”.

  • 228,90€
  • -0,61%

La companyia esportiva va registrar durant tot l'any unes vendes netes de 22.511 milions d'euros, un 6% més. El 2022, el benefici operatiu de l'any fiscal va disminuir un 66%, fins als 669 milions d'euros.

Entre l'octubre i el desembre, Adidas va tenir una pèrdua operativa de 724 milions d'euros en comparació amb el benefici operatiu de 66 milions d'euros de l'any anterior. Els ingressos sense efectes canviaris al quart trimestre van disminuir un 1%, cosa que reflecteix l'impacte negatiu de prop de 600 milions relacionat amb la decisió de la companyia d'acabar l'associació amb Yeezy a finals d'octubre.

Tot i que els ingressos per comerç electrònic van disminuir un 4% durant el trimestre, les vendes a les botigues físiques d'Adidas van augmentar un 1%. Els ingressos totals d'Adidas van augmentar un 1% en comparació amb l'any anterior, fins als 5.205 milions d'euros. El marge brut va disminuir 9,9 punts percentuals, fins al 39,1%.

A més, Adidas ha anunciat la seva intenció de retallar el dividend del 2022, fins als 0,70 euros per acció. El dividend de l'any anterior va ser de 3,30 euros.

"2023 serà un any de transició per construir la base pel 2024 i pel 2025. Necessitem reduir els inventaris i baixar els descomptes. Després, podem començar a construir un negoci rendible novament el 2024. Adidas té tots els ingredients per tenir èxit. Però hem de tornar a centrar-nos en el nostre nucli: producte, consumidors, socis minoristes i atletes”, ha assenyalat Bjørn Gulden, CEO d'Adidas.

"Les cancel·lacions d'inventari i els costos únics relacionats amb la terminació de la seva associació amb Yeezy a l'octubre han costat molt a Adidas", apunten a interactive investor.

"Adidas ha estat lidiant amb l'augment dels costos de la cadena de subministrament després de la pandèmia i el context macroeconòmic que ha debilitat el consumidor i ha provocat forts descomptes per atraure clients", diuen els analistes.

En opinió dels experts de Bankinter, "el grup seguirà havent de lidiar amb el llegat de la pèrdua de quota a la Xina després dels boicots el 2021, la sortida de Rússia i la creixent competència d'altres marques a nivell global". Calculen que la companyia no tornarà a tenir marge operatiu positiu fins al 2024. A això se suma que, des de la venda de Reebok a l'agost del 2021, la companyia no ha aconseguit complir els objectius del seu pla estratègic.

Noticias relacionadas

contador