ep archivo   apertura adidas outlet en the outlet stores alicante
COODEX MARKETING - Archivo

Adidas s'enfonsa a la borsa. La companyia alemanya de roba i calçat esportiu registra fortíssimes pèrdues després d'anticipar unes febles previsions de resultats per al 2023, que han provocat nombroses retallades de valoracions per part de diverses empreses.

  • 227,70€
  • -0,52%

És el cas dels experts de Banc Sabadell, que han retallat el consell fins a vendre i han situat el preu objectiu 'en revisió' per a una rebaixa.

"El més rellevant han estat les seves indicacions per al 2023, que recullen l'impacte negatiu de no poder donar sortida a l'estoc de Kayne West i que apunten caigudes d'un dígit alt en vendes comparables i un impacte de 500 milions d'euros a l'EBIT", expliquen.

A més, Adidas també ha anticipat impactes extraordinaris de 200 milions d'euros "relacionats amb la revisió estratègica que estan fent", cosa que podria "arribar a generar unes pèrdues de 700 milions d'euros".

"Aquests anuncis posen de manifest els reptes als quals s'enfronta Adidas, no només per la finalització de l'acord de Kayne West (i el potencial impacte el 2023) sinó també per l'evolució ex extraordinaris del negoci, en què manifesten que han de prendre mesures per connectar amb el consumidor i poder tornar a generar un creixement rendible", afirmen.

MÉS RETALLADES DE VALORACIÓ

Per part seva, els experts d'RBC han reiterat el seu consell de mantenir el valor, però n'han reduït el preu objectiu fins als 110 euros per acció des dels anteriors 130 euros.

"Esperàvem els impactes extraordinaris sota el mandat del nou conseller delegat, Bjorn Gulden. El que ens ha agafat per sorpresa és una guia subjacent més baixa, cosa que resulta en una perspectiva financera per a l'any fiscal 2023 substancialment pitjor del que s'esperava", expliquen. aquests analistes.

"Hi ha molta feina per fer a la cultura corporativa, el producte, la taxa de venda directa més baixa, l'excés d'inventari i pair la sortida de Yeezy, tot això es pot fer, però necessitarà temps", conclouen. La seva anàlisi els ha portat a reduir de forma "significativa" les seves estimacions i la previsió de flux de caixa, cosa que justifica la seva menor valoració de 110 euros.

Altres experts que han retallat el preu han estat els de JP Morgan. En el cas del banc nord-americà, han rebaixat la seva valoració fins als 100 euros per títol des dels 105 euros i han reiterat el consell de neutral.

Noticias relacionadas

contador