• El consens de mercat concedeix als seus títols un potencial alcista del 14,8%
  • L'entitat cotitza a 0,6 vegades el seu valor en borsa
ep sedeunicaja
EUROPA PRESS/ARCHIVO

Unicaja Banc va sortir a borsa en un moment delicat. La polèmica resolució de Banc Popular i el contagi sofert per Liberbank van complicar el salt al parquet de l'entitat andalusa, que es va produir a finals de juny. Tres mesos després, la sensació al voltant del valor és una altra... enmig d'unes travesses el situen en la pròxima consolidació del sector.

  • 1,18€
  • 2,87%

Unicaja es va estrenar el 30 de juny en 1,1 euros, a la part baixa d'una forquilla de preus que arribava fins als 1,4 euros. La incertesa del moment al voltant de la banca mitjana espanyola va pressionar-lo a la baixa sobre el preu definitiu. I bé que ho ha agraït el mercat, ja que celebra ara el seu primer trimestre en borsa amb una pujada acumulada del 18%, que el situa als 1,30 euros.

Cap altre banc s'acosta a aquest comportament, ni de lluny. Durant el mateix període, Santander puja un 0,9% i BBVA, un 0,7%, mentre que CaixaBank baixa un 1,9%; Bankinter, un 2%; Sabadell, un 3,3%; Bankia, un 6,5%; i Liberbank, un 12,5%.

A més, els analistes creuen que aquesta tendència hauria de continuar. El consens de mercat que recull FactSet atorga un preu objectiu d’1,49 euros a les accions del banc, un 14,6% per sobre del preu actual. A més, el 70% dels analistes aconsella comprar les seves accions, enfront del 20% que s'inclina per vendre-les.

CONSOLIDACIÓ A LA VISTA

Fonts del mercat exposen que el bon comportament del valor al parquet respon a dues claus. La primera, el preu al qual va debutar, rebaixat pels esdeveniments de juny, però atractiu quan aquests van passar. I la segona, la presència d'Unicaja a les travesses dels propers moviments corporatius al sector.

L'entitat presidida per Manuel Azuaga disposa de diferents 'encants' per a altres entitats. Els principals, de nou, són dos. D'una banda, que cotitza molt per sota del seu valor en llibres -en concret, a 0,6 vegades el seu valor comptable i, per tant la seva compra generaria un fons de comerç negatiu ('badwill') per al seu possible comprador. I el segon, la possibilitat d'emprendre ajustos que contribueixin a reduir els costos i generar eficiència i rendibilitat. A finals de juny, Unicaja comptava amb 1,250 oficines, 1.519 caixers i 7.304 empleats. En aquest moment, la rendibilitat sobre el capital (ROE) de l'entitat se situava al 5,6%, per sota d'un cost de capital que es mou al voltant del 10%.

Noticias relacionadas

contador