ep petroleo 20170725174001
RECURSO

El petroli cedeix terreny aquest dimarts després de l'amenaça de Rússia, que pretén elevar les seves exportacions de cru per intentar arrabassar als Estats Units part de la seva quota de mercat. Per a fer-ho, no dubtarà a abandonar el pacte signat amb l'OPEP, organització de la qual és un dels aliats més forts.

El Brent, referència a Europa, cedeix un 0,4% fins als 70,85 dòlars per barril. Per part seva, el barril de West Texas, referència als EUA, cedeix un 0,27% fins als 63,23 dòlars.

"Existeix una creixent preocupació que Rússia no acordarà una extensió de les retallades de la producció que s'ha imposat l'OPEP i podem veure al país abandonar aquest acord en els pròxims mesos", apunten des d' Oanda.

Els inversors hauran d'esperar a la pròxima reunió d'aquesta organització i els seus aliats, com Rússia, que tindrà lloc el mes vinent de juny.

Allí es decidirà si finalment es manté o no la restricció sobre les exportacions de cru. Des de Philip Futures reconeixen que "l'increment de l'exportació de petroli estatunidenc ha imposat una sèrie de vents de cara als preus del cru".

Es projecta que aquesta exportació de cru estatunidenc s'incrementi en 80.000 barrils diaris al maig per a aconsegueix així un rècord de 8,46 milions de barrils de petroli al dia, segons un informe de l' Adminsitració d'Informació Energètica dels EUA.

Finalment, els analistes de Think Markets recorden que, malgrat les recents caigudes, el petroli acumula una pujada del 36% en el que va de 2019. A més, reconeix que si Rússia abandona el pacte amb l'OPEP "podríem veure un gran pullback en els preus del cru".

Noticias relacionadas

contador