• "Farem tot allò que els nostres socis de l'OPEP esperen", ha afirmat Putin
  • El líder rus ja va manifestar el seu recolzament a l'OPEP a principis del passat mes d'octubre
Plataforma petroleo 630px

Rússia està disposada a congelar la seva producció de petroli -situada entre les més altes del món, al costat d'Aràbia Saudita i Estats Units- en el nivell actual. Segons el seu president, Vladimir Putin, Moscou no tindria cap problema a fer-ho.

Aquestes declaracions de Putin es produeixen a pocs dies que se celebri l'esperada reunió de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) del proper dimecres, 30 de novembre. S'espera que en aquesta trobada es ratifiqui la retallada en la producció que es va acordar el passat 28 de setembre i que suposa una disminució a un interval comprès entre 32,5 i 33 milions de barrils diaris. Així i tot, els analistes recomanaven la setmana passada "ser prudents" a l'hora de "prendre fortes posicions en el sector" posat que és molt possible que, encara que es ratifiqui l'acord, aquest no acabi complint-se. A més, Donald Trump sembla disposat a potenciar la producció nord-americana de cru fins al autoabastecimiento. El ministre d'Energia d'Aràbia Saudita, Khalid Al-Falih, ja ha advertit a Trump del risc que corre la salut de l'economia del seu país si compleix la seva promesa electoral de reduir la importació de petroli.

El passat mes d'octubre Putin també va manifestar el seu suport a l'OPEP i el cru va pujar un 2%

"Farem tot el que els nostres socis de l'OPEP esperen. Congelar la producció de cru no és un problema per a nosaltres", ha dit Putin en una conferència de premsa després del cim de líders del Fòrum de Cooperació Econòmica Àsia-Pacífic (APEC) a Lima. Putin va afegir que les empreses petrolieres russes estan disposades a fer-ho, informa Reuters.

El president de Rússia va dir també que veu una "alta probabilitat" que l'acord per apuntalar els mercats i augmentar els preus del cru s'aconsegueixi la setmana vinent.

Aquesta no és la primera vegada que Vladimir Putin es pronuncia sobre la reunió de l'OPEP. El passat 10 d'octubre el líder va manifestar també el seu suport a la iniciativa de l'OPEP per retallar la producció de petroli i el barril Brent va pujar fins a nivells de 53 dòlars.

"Recolzem la recent iniciativa de l'OPEP per fixar límits a la producció de petroli. Esperem que en la reunió de l'OPEP de novembre, la idea es materialitzi en un acord oficial, donant un senyal positiu als mercats i als inversors", va dir Putin al Congrés Mundial de l'Energia se celebrava llavors a Istanbul.

El petroli puja a aquestes hores. El barril Brent cotitza a 47,58 dòlars, amb una revaloració de l'1,56% mentre que la referència West Texas suma un 1,62% a dalt, fins als 47,12 dòlars.

contador