• Marshall Wace eleva la pressió baixista mentre que Whitebox Advisors l'ha reduït
  • L'agregat de posicions curtes va disminuir al març fins al 5,53% del capital
cbohl

OHL s'ha convertit en un dels valors en els quals els baixistes han hagut de reduir la pressió pel ral·li de les seves accions, encara que alguns encara mantenen, i fins i tot reforcen, la seva aposta. És el cas de Marshall Wace que al contrari que uns altres 'hedge funds', ha incrementat durant els últims dies la seva posició curta fins a aconseguir l'1,5% del capital.

  • 0,33€
  • 4,32%

El fons de cobertura britànic va disminuir la seva inversió baixista a mitjanç de març a l'1,28%, però ha tornat a incrementar-la des de llavors i aquesta setmana aconsegueix l'1,5% del capital. El vehicle propulsat per Paul Marshall i Ian Wace, ex de Mercury Asset Management i Deutsche Bank respectivament, és un dels més actius a la borsa espanyola. També aquesta setmana ha elevat la pressió en Banco Popular, mentre que l'ha reduït en Abertis i Viscofan, encara que l'últim canvi per la seva banda als registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) és en OHL.

Un moviment que va en contraposició d'altres baixistes com Whitebox Advisors. El 'hedge fund' de Minneapolis (Estats Units) ha anat disminuint la seva posició curta des del 0,83% que tenia al desembre. Aquesta setmana ha donat un nou pas enrere per situar l'aposta en el 0,51% del capital, des del 0,68% anterior.

Els baixistes, en general, s'han replegat en OHL alhora que s'ha disparat el seu valor en borsa. La constructora presidida per Juan Villar-Mir, fora de l'IBEX des de juny, es dispara un 36% el 2017, malgrat caure aquest dijous gairebé un 3%, fins als 4,5 euros. Això sí, el ral·li d'aquest any només serveix per recuperar part del anteriorment perdut i, de fet, durant els últims 12 mesos es deixa un 10%. L'últim agregat de posicions curtes publicat per la CNMV que correspon a la segona quinzena de març, va mostrar una caiguda des del 6,27% fins al 5,53% del capital. És a dir, 73 milions d'euros en accions posicionats contra el valor.

Malgrat el replegament dels 'curts', els nou analistes que segueixen FactSet no veuen potencial en OHL. Només des de Societe Generale recomanen comprar, mentre que el preu objectiu que atorguen en mitjana és de 4 euros, un 9% per sota dels 4,5 euros actuals.

Noticias relacionadas

contador