• Aquests experts actualitzaran pròximament la valoració de l'empresa
  • Després de la presentació d'un Pla Estratègic centrat en reduir el deute
ep complejo turistico mayakoba ohl

OHL ha convençut els analistes de Bankinter després de l'actualització del seu Pla Estratègic, ja que aquests experts han elevat la seva recomanació sobre l'empresa fins a 'comprar' des de 'neutral'.

  • 0,42€
  • 4,20%

Els analistes del banc actualitzaran pròximament el preu objectiu de l'empresa, una vegada incorporin les noves previsions anticipades pel grup de construcció i concessions.

Bankinter comenta que les previsions de resultats "són generoses", ja que inclouen creixement d'ingressos a prop del 30% durant dos anys, cosa que consideren "difícil d'aconseguir i sostenir si considerem que la cartera a curt termini de Construcció es va reduir un 10,7% el 2016".

No obstant això, l'entitat valora altres factors de forma positiva, com ara el focus estratègic centrat en reduir el deute a través de vendes d'actius, la qual cosa "contribuirà a la millora del rating des dels nivells actuals (Caa1 segons Moody’s, B+ segons Fitch)".

A més, assenyalen que l'àrea de Construcció "està millorant" i guanyant en visibilitat "després del reconeixement de pèrdues el 2016 i el major control de riscos durant la contractació i execució de projectes".

En tercer lloc, afirmen que l'anunciat pla per retallar despeses és "necessari", ja que permetrà "adaptar l'estructura als menors nivells d'activitat a Espanya i recuperar nivells de marge EBITDA superiors al 4%".

En quart lloc, Bankinter destaca que la pujada en borsa d’OHL Mèxic, controlada en un 56,5% per la seva matriu, "és un catalitzador addicional, ja que una hipotètica venda d'un 6% a IFM permetria a OHL obtenir 130 milions d'euros addicionals amb els quals seguiria reduint deute".

Durant la jornada de dimecres, les accions d’OHL van pujar un 10% després de la presentació del Pla Estratègic. L'empresa preveu generar durant 2017 un resultat brut d'explotació (EBITDA) d'1.009 milions d'euros, un 352% més que el 2016, així com vendre actius per valor de 700 milions amb aquest objectiu de retallar deute. Pel que fa a les vendes, estima una xifra de 5.027 milions al tancament d'aquest any, la qual cosa suposa un creixement del 30% respecte a 2016.

Aquestes estimacions estan recolzades, segons ha explicat l’empresa, per la recuperació de l'àrea d'Enginyeria i Construcció, a més del procés de reducció de costos d'estructura, que se situaran entre els 40 i 50 milions d'euros durant el proper any o any i mitja.


Des de l'arribada del nou equip directiu al juny de 2016, liderat pel seu president, Juan Villar-Mir de Fuentes i Tomás García Madrid, com a conseller delegat, OHL ha focalitzat la seva estratègia en enfortir el seu balanç. La constructora ha subratllat que inicia un nou cicle, els resultats del qual es podran veure durant els propers dos anys, els dos principals exercicis dins del Pla Estratègic 2020 que marcaran la marxa futura de la companyia.

Noticias relacionadas

contador