• La promotora immobiliària Neinor Homes es converteix en la quarta companyia amb més pes dels baixistes
  • Altres companyies que han vist incrementar els curts en el seu accionariat són Pharma Mar, OHL, BME i Cellnex
  • Algunes del principals 'blue chips' han vist reduir el pes dels curts en el seu accionariat
cbbajistashortseller short

Telefónica és una de les companyies que més ha vist créixer entre el seu accionariat inversors baixistes. En concret, la 'teleco' presidida per José María Álvarez-Pallete compta amb un 1,09% de posicions 'curtes' (a data de 16 de març) pel que fa al 0,71% de fa quinze dies, segons les dades del registre de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 10,22€
  • -0,97%
  • 4,00€
  • 0,93%

L'altre 'blue chip' o 'pes pesat' de l'IBEX 35 que s'ha vist més pressionat pels baixistes és, precisament, la companyia amb major capitalització borsària de l'índex Banc Santander, però en menor mesura. Els curts en l'entitat presidida per Ana Botín han passat del 0,55% al ​​0,58%. I aquest percentatge està copat únicament pel fons de cobertura Bridgewater Associates, fundat per famós inversor Ray Dalio.

Mentrestant, la resta d'empreses amb gran pes en el selectiu han vist reduïdes la pressió sobre elles. Inditex ha passat del 0,70% de fa dues setmanes al 0,60%, després d'unes setmanes marcades per la presentació dels seus resultats de l'exercici fiscal de 2017. Per la seva banda, BBVA ha passat del 0,65% al ​​0,57 %, també copat pel fons de Ray Dalio, i en Iberdrola s'han reduït del 0,99% al 0,78%.

DIA I NEINOR HOMES

Malgrat tot, la cadena de supermercats DIA continua sent la companyia amb major influència dels curts en les seves accions. El fons baixista amb més pes en la companyia és Tiger Global, seguida de darsana Capital, Marshall Wace, BlackRock, Capital Fund Management i Citadel Europe. Així, el pes dels baixistes en la distribuïdora ha passat del 15,65% de fa quinze dies al 16,3%.

A més, un altre increment destacat dels baixistes s'ha donat en la promotora immobiliària Neinor Homes, que ha passat a ser la quarta companyia amb més pes d'aquests entre els seus inversors. En concret, s'han reforçat fins al 7,04%, en comparació del 4,5% registrat anteriorment a la CNMV.

OHL, CELLNEX, BME I PHARMA MAR

Respecte a la constructora OHL, els curts s'han reforçat fins al 5,96%, pel que fa el 4,60% de quinze dies abans. De fet, és el fons Marshall Wace que té major presència en la companyia de Villar Mir entre els baixistes (el 0,92% en concret).

Així mateix, les posicions curtes també han augmentat en Cellnex, on han passat del 8,20% al 8,50%; en Borses i Mercats Espanyols (BME), del 4,66% al 4,88%; i en Pharma Mar, del 3,12% al 3,21%.

SIEMENS GAMESA, TÉCNICAS REUNIDAS I BANKIA

I mentre en unes companyies s'incrementen les posicions curtes, en altres es redueixen. Així ha succeït en Siemens Gamesa, Técnicas Reunidas i Bankia.

A la fabricant d'aerogeneradors basca, la posició mínima de baixistes va ser del 0,2% el 18 d'agost de l'any passat, aquests han baixat, però no tant: s'han reduït fins al 5,96% respecte al 6,31% anterior. Alhora, en Técnicas Reunidas han passat del 13,49% al 12,50% i en l'entitat presidida per Ignacio Goirigolzarri, del 3,33% al 3,28%.

Noticias relacionadas

contador