l-opep-songe-a-prolonger-de-neuf-mois-l-accord-petrolier

L'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) ha revisat a la baixa les seves previsions de creixement de la demanda mundial de petroli a mitjà i llarg termini a causa de les difícils condicions del mercat i dels "signes d'estrès" de l'economia global. L'organització assenyala, a més, que els últims dotze mesos han estat "desafiants" per al sector de l'energia un cop més.

En concret, l'OPEP ha rebaixat les perspectives fins als 104.800.000 de barrils per dia per 2024 i els 110.600.000 de barrils per dia per 2040. Els seus 14 membres esperen que la demanda de petroli continuï creixent a "taxes relativament saludables "durant els propers cinc anys, amb la qual cosa prediuen un augment de 6,1 milions de barrils per dia en comparació amb el nivell de 2018. el creixement mitjà serà a prop d'1 milió de barrils per dia a mitjà termini, amb la probabilitat que la demanda incremental provingui principalment de països no pertanyents a l'OCDE.

El mercat de l'energia es mostra cada vegada més preocupat per un nou augment de l'oferta i caiguda de la demanda

"Han aparegut signes d'estrès a l'economia mundial i les perspectives per al creixement mundial, almenys a curt i mitjà termini, s'han revisat a la baixa repetidament durant l'any passat", assegura l'OPEP. Així, segons el seu informe, "a nivell global, es pronostica que el creixement disminuirà d'un nivell d'1,4 milions de barrils per dia el 2018 al voltant de 0,5 milions cap al final de la pròxima dècada".

Pel que fa a llarg termini, l'OPEP preveu que la demanda mundial de petroli augmenti en aproximadament 12 milions de barrils per dia, passant de 98,7 milions el 2018 a 110.600.000 el 2040. Consideren que l'Índia és el país amb el creixement de la demanda més ràpid i la major demanda addicional durant les pròximes dues dècades.

Precisament, aquest informe arriba en un moment en què el mercat de l'energia es mostra cada vegada més preocupat per un nou augment de l'oferta i caiguda de la demanda, la mateixa situació que va precipitar una b. Des d'octubre de 2018, quan els futurs del cru Brent van pujar fins a arribar als 86 dòlars, l'índex de referència internacional ha caigut gairebé un 30%. El West Texas, per la seva banda, ha caigut gairebé un 20% durant el mateix període.

"Estem veient un gran augment en el subministrament no pertanyent a l'OPEP durant els propers mesos, no només als EUA, que encara continua creixent, sinó que estem veient un gran augment del Brasil i Noruega". "Mentrestant, el creixement de la demanda s'està desaccelerant a causa del pitjor clima econòmic. Llavors, veiem un retorn a un superàvit important a principis de l'any", assenyala a la CNBC el cap de la divisió d'indústria i mercats, Neil Atkinson.

Afegeix que, ara, tant l'OPEP com els membres aliats no pertanyents hauran de decidir si seran necessaris més retallades de producció quan es reuneixi a principis de desembre.

Aquest dimarts, el petroli avança al voltant d'un 1%, amb el Brent cotitzant a la zona dels 62,8 dòlars i el West Texas, als 57 dòlars per barril.

Noticias relacionadas

contador