cbbajistastress short1

Les posicions curtes han arribat a un nou màxim en Bankia en representar el 4,53% del capital social de l'entitat, segons les dades publicades aquest dilluns per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) amb data de 6 de juliol. Fa quinze dies, els 'curts' tenien el 4,38% del banc presidit per José Ignacio Goirigolzarri.

  • 1,78€
  • 2,65%

L'únic 'curt' que apareix actualment en els registres del banc cotitzat a l'IBEX és AQR Capital Management, que ostentava l’1,4% de l'entitat a data de 4 de juliol.

Així mateix, els inversors baixistes, aquells que en general entren en una companyia amb la idea que a curt termini caigui en borsa, s'han mantingut també en màxims en Inditex (1%). Els 'curts' van aconseguir aquest percentatge a la gegant tèxtil el passat 8 de juny i, des de llavors, no s'han mogut.

Sembla, però, que han disminuït el seu interès pels altres 'grans valors' (o 'blue chips') del principal índex nacional. Així, en Banc Santander i Iberdrola s'han reduït les posicions curtes per sota del mínim establert (0,2%) per aparèixer als registres del supervisor borsari. Mentrestant, s'han mantingut al 0,3% en BBVA i han baixat en Telefónica, des de l'1,41% de fa dues setmanes al 0,41% actual.

A la resta de bancs, el comportament ha estat desigual: els 'curts' s'han mantingut al 0,21% del capital en Caixabank, han pujat fins a l’1,46% a Sabadell i han baixat fins al 0,91% en Bankinter (des de l’1,54% registrat anteriorment).

DIA SEGUEIX AL CAPDAVANT

Per la seva banda, la cadena de supermercats DIA segueix sent la companyia cotitzada a Espanya amb major percentatge de baixistes entre el seu accionariat. No obstant això, aquests s'han reduït des del 17,08% del capital registrat fa quinze dies fins al 16,88%.

La segueixen Técnicas Reunidas, amb un 12,78% de 'curts' entre el seu accionariat; la promotora immobiliària Neinor Homes, amb un 10,53% de posicions curtes; i Cellnex Telecom, amb un 9,72%.

ALTRES COMPANYIES

Pel que fa a la fabricant d'aerogeneradors Siemens Gamesa, que aquest dilluns ha estat el valor més alcista a l'IBEX, els baixistes n’han baixat fins al 4,93% respecte el 5,12% de fa dues setmanes. També han baixat lleugerament en BME, des del 3,62% anterior fins al 3,13%, i en Pharmamar, fins al 2,42% del capital.

En canvi, les posicions curtes s'han incrementat en la constructora OHL fins al 9,78%, des del 9,20% registrat a la CNMV fa dues setmanes.

Noticias relacionadas

contador