• En Banc Santander, BBVA i Telefónica també han augmentat les seves posicions
amancio-ortega
Getty Images

Inditex, la companyia amb major valor borsari de l'IBEX, ha tornat a ser l'objectiu de les posicions baixistes, aquelles que prenen posicions en un valor esperant les seves caigudes o per cobrir altres posicions llargues. Els 'curts' ja compten amb un 1% del capital social de la companyia tèxtil, màxims històrics.

  • 26,90€
  • 2,40%

Les posicions curtes en el capital social d'Inditex han augmentat durant aquestes dues setmanes des del 0,9% anterior fins a l'1% d'aquest dilluns. Aquestes posicions s'han posicionat abans de la publicació dels resultats del primer trimestre fiscal, que tindrà lloc aquest dimecres.

No ha estat l'únic gran de l'IBEX 35 que s'ha vist atacat pels baixistes. Els 'curts' també han augmentat la seva posició en Banc Santander, tot i que en aquest cas ha estat una pujada lleugera fins al 0,22% des del 0,2% anterior. Una mica més han pujat en BBVA, que han passat del 0,2% anterior fins al 0,3% actual.

D'altra banda, Telefónica sí que ha vist un augment una mica més pronunciat. Els baixistes ja compten amb el 0,98% del capital de la 'teleco'. Durant aquests quinze dies s’han augmentat des del 0,59% anterior. No obstant això, pel que fa a Iberdrola, la cinquena empresa per capitalització de l'IBEX, els 'curts' hi han disminuït fins al 0,28% des del 0,3% anterior.

PUJADES EN ELS MATEIXOS DE SEMPRE

DIA és una de les empreses amb més presència de baixistes en el seu capital. De fet, la cadena de supermercats és la companyia que registra la caiguda més gran a l'acumulat anual, més d'un 37% sota. Els 'curts' compten amb un 17,59% del capital de la companyia, un augment respecte als 16,62% de fa quinze dies. La companyia, que va registrar una caiguda de baixistes important al novembre, ha vist com els curts hi han augmentat la seva presència mentre continuaven les caigudes en borsa.

Darsena Capital continua sent el fons amb més presència en DIA, amb l’1,92% del capital; el segueix Tiger Global, que té un 1,6% de la cadena de supermercats; i BlackRock, amb l’1,48% del capital. Els últims moviments han estat per part d’AQR Capital, amb un 0,64% del capital; i Citadel, amb un 0,54%.

Aquesta setmana tampoc s'ha lliurat Siemens Gamesa. Els baixistes han augmentat la seva presència a la companyia d'energètica fins al 5,08% del capital des del 4,72% anterior. Marshall Wace, amb el 0,9%; Capital Fund, amb el 0,88%; i Old Mutual, amb el 0,61%, són els fons baixistes amb major capital de Siemens Gamesa. D'altra banda, Técnicas Reunidas és una altra de les empreses pressionades pels 'curts', que han augmentat la seva presència fins al 13,16%. El moviment significatiu ha estat per part d’Engadine Partners, que compta amb el 0,84% del capital.

Bankia, l'entitat participada en un 61% pel Govern espanyol, també és un blanc fàcil per a les posicions baixistes. Els 'curts' hi han augmentat lleugerament fins al 4,21% des dels 4,14% anterior. En aquest cas, AQR Capital compta amb l’1,4% del capital de l'entitat i el fons 'víking' Viking Global Investors, amb el 0,89%. En OHL, els baixistes han pujat fins al 8,08% des del 7,96%; i en Neinor també han augmentat fins a l’11,54%.

D'altra banda, en Cellnex, els 'curts' s'han reduït fins el 10,57%, també ho han fet en Borses i Mercats Espanyols, en què han caigut fins al 3,74%.

Noticias relacionadas

contador