• Les posicions curtes s'han mantingut a l'1% del capital al gegant tèxtil
cbbajistashortseller short

Les posicions curtes han augmentat fins a l'1,41% del capital de Telefónica des del 0,98% registrat fa quinze dies, segons les dades publicades per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) aquest dilluns, 22 de juny. Alhora, els 'curts' s'han mantingut en els màxims històrics registrats fa dues setmanes (1%) en Inditex.

  • 4,24€
  • 0,43%

Tot i l'augment, els baixistes es troben lluny dels seus màxims històrics en la 'teleco' presidida per José María Álvarez-Pallete. En concret, Telefónica va registrar un 3,77% de posicions curtes el 9 de desembre del 2016.

No obstant això, els inversors baixistes, aquells que en general entren en una companyia amb la idea que a curt termini caigui en borsa, s'han mantingut als mateixos nivells de fa quinze dies en les altres 'blue chips' o 'pesos pesants’ de la borsa espanyola.

En concret, en Banc Santander s'han quedat al 0,22% de fa quinze dies; en BBVA s'han mantingut al 0,30% de l'accionariat; i en Iberdrola, els 'curts' s'han tornat a situar al 0,28%.

PUGEN EN BANKIA I TORNEN A CAIXABANK

EN la resta de la banca cotitzada, el comportament dels baixistes ha estat dispar. Així, tornen a assolir el percentatge mínim per aparèixer en els registres de Caixabank (0,21%), cosa que no feien des de mitjans del quart mes de l'any (el seu últim registre a l'entitat catalana està datat el 13 d'abril).

Així mateix, els 'curts' han pujat lleugerament en Bankia, fins al 4,38% des del 4,21% registrats en les dades anteriors de la CNMV. Just al contrari que en Banc Sabadell, en què han caigut lleugerament fins a l’1,54% des de l’1,59% anterior. Mentrestant, en Bankinter s'han mantingut al 0,50%.

CAUEN EN DIA, PERÒ CONTINUA AL CAPDAVANT

Per la seva banda, la cadena de supermercats DIA continua sent la companyia cotitzada a la borsa espanyola amb major percentatge de posicions curtes en el seu capital. En concret, segons les últimes dades del supervisor borsari, hi van arribar al 17,08%, xifra que representa un petit descens respecte a la dada de fa dues setmanes (17,59%).

El segueix Técnicas Reunidas amb un 13,45% de 'curts' en el seu accionariat, enfront del 13,16% anterior. I al tercer lloc es troba la promotora immobiliària Neinor Homes amb un 11,07% de baixistes en el seu capital, lleugerament per sota del nou màxim que va marcar el passat 8 de juny (11,54%).

ALTRES COMPANYIES

També cal destacar que les posicions curtes han augmentat més d'un punt percentual, fins al 9,20% el 22 de juny, en la constructora OHL.

En canvi, els baixistes han augmentat molt lleument en Siemens Gamesa (s'hi han incrementat fins al 5,12% des del 5,08% anterior), mentre han caigut també de forma suau en Pharmamar (fins al 3,04% des del 3,14% de fa dues setmanes) i en Cellnex Telecom (fins al 10,34%).

Noticias relacionadas

contador