petroleocbcrash3

L'OPEP ha tornat a revisar la seva previsions per a 2021 i les conclusions no són gens encoratjadores. La demanda de petroli es recuperarà més lentament del que s'estimava en un primer moment.

Segons les últimes dades proporcionades per l'organització de països exportadors, la demanda augmentarà en 6,54 milions de barrils diaris fins als 96,84 milions. La previsió de creixement és de 80.000 menys del que s'esperava fa un mes.

"Si bé la recuperació del tercer trimestre en algunes economies va ser impressionant, la tendència a curt termini continua sent fràgil, enmig d'una varietat d'incerteses en curs, especialment la trajectòria a curt termini de la Covid-19", explica l'OPEP sobre el panorama econòmic.

Malgrat les males previsions de l'OPEP, el cru està rebotant a aquestes hores del dimarts. El West Texas, referència als Estats Units, avança prop d'un 1,7% fins als 40,10 dòlars mentre que el barril de Brent, referència a Europa, rebota una mica menys, un 1% i es posa entorn dels 42,14 dòlars.

Noticias relacionadas

contador