• Canada Pension Pla Investment Board declara una posició curta del 0,65%
  • Durant els últims dies BlackRock, Delores i Darsana han incrementat la seva aposta
  • El valor es manté com el gran misteri de la borsa i puja 15% l'any
dia supermercado bolsa

Els fons i analistes d'una banda, i els baixistes per un altre. Així es manté el misteri de DIA, companyia en la qual els ‘curts’ controlen gairebé un 20% del capital. I no es conformen, com demostren aquesta setmana BlackRock i els ‘hedge funds’ Delores Holdings i Darsana Capital Partners. A més, el fons CCP, que gestiona les pensions de 19 milions de canadencs, ha declarat una posició del 0,65%.

Dia

  • 0,01€
  • -1,54%

L'agregat de posicions curtes va arribar al 19,23% la setmana passada, segons l'última actualització de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Tot un rècord a la borsa espanyola, malgrat que el valor puja ja un 15% l'any, mentre que aquest dijous cotitza amb alces del mig punt percentual.

La capitalització borsària de la cadena de supermercats és de més de 3.300 milions d'euros, amb el que l'aposta baixista supera els 600 milions d'euros. Entre uns altres, s'ha incorporat el Canada Pension Pla Investment Board, el fons CPP que gestiona les pensions contributives dels canadencs -la part de capitalització del sistema-, amb actius per valor de prop de 300.000 milions de dòlars.

ELS MÉS AGRESSIUS MOUEN FITXA

El baixista més agressiu continua sent Delores Holdings, que puja la seva posició curta des del 2% fins al 2,26%, mantenint la tendència a incrementar-la que va iniciar al novembre, quan va declarar una posició del 0,57%. Aquest moviment es va produir ahir, igual que Darsana Capital Partners, la companyia d'assessoria i serveis d'inversió que controla ja un 1,14% del capital de DIA, enfront del 0,96% anterior.

Aquests increments de la pressió vénen acompanyats d'un augment de la posició curta per part del gegant nord-americà de fons BlackRock. La gestora té declarada una participació del 5,083% al capital de DIA. Però part d'aquestes accions, un 1,712% del capital de DIA, el té prestat a tercers, especialment a baixistes que lloguen títols per posar-se ‘curts’. Alguna cosa que fan també alguns dels seus fons, la qual cosa ha portat a incrementar la posició curta del grup des del 0,24% fins al 0,61%..

A més, hi ha altres sis baixistes amb una posició superior al 0,5% del capital, nivell a partir del qual la CNMV publica la dada. Són UBS Asset Management (1,54% del capital), GLG Partners (1,19%), Capital Fund Management (0,7%), Highbridge Capital Management (0,52%), AQR Capital Management (1,07%) i AKO Capital (1,25%).

Noticias relacionadas

contador