• El fons de cobertura Viking Global hi té una posició de l’1,13%
ep jose ignacio goirigolzarri 20170621142909
APIE

Els fons de cobertura s'han fixat en Bankia. Els baixistes estan prenent posicions en el banc parcialment nacionalitzat, que han incrementat durant les últimes setmanes des que es van concretar les condicions de la fusió amb Banc Mare Nostrum (BMN) i va iniciar un ral·li del 12% durant les últimes dues setmanes.

  • 1,78€
  • 2,65%

En concret, hi ha tres fons de cobertura amb una aposta superior al 0,5% del capital contra el valor, llindar a partir del qual la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) publica els noms dels inversors. L'últim moviment ha estat de Marshall Wace, un 'hedge fund' britànic amb àmplies posicions curtes al llarg de la borsa espanyola, i que va estar fins al final entre els més agressius amb Banc Popular. En el cas de Bankia, ha elevat la seva inversió des del 0,61% fins al 0,7%.

Durant els últims dies, Viking Global també ha incrementat la pressió, en assolir una posició de l'1,13% del capital, davant del percentatge del 0,8% amb què va acabar juny. El fons liderat pel noruec Ole Andreas Halvorsen té sota gestió més de 20.000 milions de dòlars. El vehicle va néixer a partir de l'impuls per crear aquests vehicles l'any 2000 de Julian Robertson, que va fundar dues dècades abans Tiger Management, una empresa nord-americana de fons de cobertura amb la qual va tenir èxit i fama durant molts anys.

El tercer baixista més agressiu, com Marshall Wace, també és un nom propi habitual als registres del regulador. Es tracta del fons nord-americà AQR Capital Management, que compta amb una posició curta de l'0,8% del capital que es manté invariable des del passat 19 de juny.

L'agregat de posicions curtes en Bankia va aconseguir el passat divendres 7 de juliol el 2,7% del capital, de manera que va entrar a la llista de les 10 companyies més aguaitades pels baixistes a la borsa espanyola. La inversió en 'curt' arriba als 350 milions d'euros enfront del banc presidit per José Ignacio Goirgolzarri. L'entitat, que cotitza aquest dijous amb lleus descensos, puja un 16% en l'acumulat de 2017.

Noticias relacionadas

contador