ep presidente bankia jose ignacio goirigolzarri

Bankia ha tornat ja 181 milions d'euros a uns 34.000 clients els contractes hipotecaris dels qual incloïen clàusules sòl a través del mecanisme extrajudicial establert per l'entitat arran del Reial decret llei de mesures urgents de protecció de consumidors en matèria de clàusules sòl.

  • 1,78€
  • 2,65%

Aquesta quantitat implica que Bankia ha reingressat el 92% del total als seus clients, segons ha revelat aquest dimecres el ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, durant la seva intervenció al ple del Congrés, després de ser preguntat pel diputat socialista Miguel Ángel Heredia sobre què va farà el Govern perquè els bancs tornin als consumidors les quantitats indegudament percebudes com a conseqüència de les clàusules sòl.

El titular d'Economia ha assenyalat també que Banc Mare Nostrum (BMN), l'altra entitat participada pel Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) i que ha anunciat ja un acord de fusió amb Bankia, ha tornat de la mateixa manera uns 34 milions d'euros, suma que suposa el 77% del total.

De Guindos ha posat en valor que el Govern ha pres mesures per ajudar als consumidors a reclamar les clàusules abusives incloses als seus contractes hipotecaris a través d'un mecanisme extrajudicial aprovat el gener d'aquest any, recolzat en la creació d'una comissió de seguiment el maig passat.

A més, ha destacat que el Govern treballa en la nova llei hipotecària que incrementarà la transparència. Segons ha dit, aquesta nova norma implica que "al contracte d'hipoteques, les clàusules siguin absolutament transparents" i s'evitin "problemes com les clàusules sòl i altres que s'estan dirimint als tribunals".

Noticias relacionadas

contador