Brokers_630

Els inversors baixistes, aquells que prenen posicions en un valor esperant les seves caigudes o per cobrir altres posicions llargues, han tornat a moure durant l'última quinzena. En aquests últims quinze dies han continuat amb la seva retirada en valors com DIA o Técnicas Reunidas. No obstant això, han crescut en altres com Siemens Gamesa i també ho han fet, però de manera més tímida a Inditex, que han passat del 0,2% al 0,4%.

Dia

  • 0,01€
  • 1,61%
  • 43,74€
  • 0,37%

Segons l'última informació publicada per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), entre el 8 i el 19 de gener 'els curts' han reduït la seva presència en DIA. En concret, l'han fet del 16,24% al 15,71%. La cadena de supermercats continua sent la que compta amb la major posició de baixistes de totes les cotitzades espanyoles. No obstant això, aquesta és la quarta quinzena consecutiva en què els baixistes redueixen la seva presència, que al novembre va arribar a superar el 21% del capital.

També s'han reduït en l'empresa d'enginyeria Técnicas Reunidas i han passat del 12,69% al 12,27%. Durant la quinzena anterior, els baixistes també van reduir la seva presència del capital de la companyia. Altres companyies que també han vist com es reduïa la presència dels 'curts' han estat Bankia, en què els baixistes han passat del 2,71% al 2,65. El fons AQR és el que té més presència a l'entitat amb un 1,54% del capital.

Sacyr és una altra de les empreses en què els 'curts' s'han reduït fins al 3,48% des del 4,64%. Marshall Wace és el fons amb més presència, 1,08%. Les posicions baixistes també han caigut en PharmaMar, que va patir una forta caiguda la setmana passada, ja que han passat de l’1,5% a l'1,1%.

Per contra, els baixistes han aparegut en Inditex, han passat del 0,2% al 0,4% del capital de la companyia tèxtil, el nivell més alt des que la CNMV publica els registres de posicions 'curtes' des del 2010. Les caigudes de les últimes sessions i l'evolució de la companyia llastada per les divises han fet que acumuli una caiguda de l’1,1% a l'any. A més, ha perdut la primera posició com l'empresa de major capitalització borsària de l'IBEX.

OHL també ha vist com han augmentat els 'curts' en el seu capital, ja que han passat del 3,5% al ​​4%. Una pujada important dels baixistes és la que ha registrat Cellnex. Els 'curts' han augmentat la seva posició fins al 7,98% del seu capital des del 7,37% anterior. AQR Capital és el fons amb més presència en Cellnex (3,48%); el segueix BlackRock, amb el 0,8% del capital.

Siemens Gamesa també ha registrat una important pujada dels 'curts', ja que han passat del 4,5% al ​​5% del capital de la companyia, tot i que és la que acumula la major pujada en borsa a l'any. Capital Fund és el fons amb més presència en Siemens Gamesa amb un 0,8%. Els baixistes també han augmentat la seva presència a la SOCIMI Merlin, des de l’1,22% a l’1,83%.

D'altra banda, en Telefónica, Borses i Mercat Espanyols (BME), i Liberbank, les posicions 'curtes' s'han mantingut iguals a la quinzena anterior amb una presència del 0,4%, 4,58% i el 0,74% del capital respectivament.

Noticias relacionadas

contador