• Des de fa diverses setmanes està reduint les seves posicions en Popular i DIA, els dos valors més assetjats
cliff asness aqr capital management
Cliff Asness, co-fundador i gestor d'AQR Capital ManagementArchivo

El 'hedge fund' AQR Capital Management és un dels més agressius en la borsa espanyola. El fons nord-americà és un dels noms propis més habituals als registres de baixistes. No obstant això, està duent a terme una política de reducció de posicions enguany amb el repunt de la renda variable. L'IBEX 35 puja un 15% el 2017 malgrat el cop a alguns 'blue xips' provocat aquest dijous per la tempesta política del Brasil.

  • 0,32€
  • 0,00%

Dia

  • 0,01€
  • 1,57%

El fons de cobertura fundat per Cliff Asness i David Kabiller, dos ex de Goldman Sachs, té el seu quarter general a Connecticut, des d'on centralitza la gestió de més de 130.000 milions de dòlars. D'aquesta xifra, una part gens menyspreable que a principis d'any superava els 700 milions estava posicionada contra algunes empreses cotitzades de la borsa espanyola.

Entre d'altres, les dos més que pateixen una major pressió per part dels baixistes, DIA i Banc Popular. En la cadena de supermercats, en què l'agregat de posicions curtes arriba al 23,61% del capital, AQR hi té una posició del 0,56% que ha reduït aquesta setmana des del 0,69% anterior i de mica en mica des del 1,92% que va aconseguir al febrer, segons les estadístiques de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La inversió actual és de 23 milions d'euros, menys de la meitat respecte a la suma de fa quatre mesos.

La tendència és la mateixa en l'entitat financera presidida per Emilio Saracho, en què fins fa tres mesos era el baixista agressiu amb més d'un 3% del capital. Aquest dimecres va reduir la seva aposta fins al 0,89% -uns 30 milions, menys del triple que a principis del 2017- en un banc en el qual l'agregat de posicions curtes se situa al 11,73%.

AQR ha seguit la mateixa direcció amb altres valors en què també està present en el capital com a baixista però que surten del focus habitual dels 'curts'. El 'hedge fund' també ha reduït la seva posició des del 0,7% fins al 0,68% en Bankia, entitat en la qual la pressió conjunta dels baixistes suposa el 2,42% del capital. Per la seva banda, ha reduït la seva aposta del 0,69% al 0,58% en Ferrovial, en què és l'únic fons amb més d'un 0,5% de posició curta.

Noticias relacionadas

contador