l opep s accorde sur une petite reduction de sa production

El petroli rebota al voltant del 3% aquest dilluns. El barril Brent se situa als 87,57 dòlars i el WTI, als 81,89 dòlars. Aquesta forta pujada es produeix després que s'hagi publicat que l'OPEP+ està considerant una retallada de la producció de més d'un milió de barrils diaris a la reunió que se celebra dimecres a Viena.

Una retallada de la producció d'aquest calibre podria suscitar les crítiques dels EUA i altres grans països consumidors, on la inflació impulsada per l'energia ha obligat els bancs centrals a apujar els tipus d'interès de manera agressiva.

Aquesta serà la segona retallada mensual consecutiva del grup, després que al mes passat reduís la producció en 100.000 barrils diaris.

Els preus del petroli han caigut durant quatre mesos consecutius des del juny, ja que els tancaments provocats per la Covid-19 al principal consumidor d'energia, la Xina, han perjudicat la demanda, mentre que l'augment dels tipus d'interès i la pujada del dòlar nord-americà han pesat als mercats financers mundials.

Naeem Aslam, director d'anàlisi del bròker AvaTrade, destaca que la reunió de dimecres tindrà lloc cara a cara, en lloc de ser virtual. "El fet que ja no es tracti d'una reunió virtual i que els socis es vulguin reunir en persona és un indici per als operadors i inversors que el càrtel està realment preocupat per la tendència actual dels preus", comenta. "El càrtel haurà d'idear una estratègia que pugui recolzar el nivell de preus desitjat, que està definitivament per sobre dels 80 dòlars del mercat", afegeix.

Noticias relacionadas

contador