brentcero

El Brent cau per sota dels 85 dòlars per barril, cosa que no passava des del 2020. El petroli de referència a Europa registra caigudes al voltant de l'1%, mogut a la baixa pels temors de recessió i mentre el dòlar nord-americà arriba al nivell més fort en més de dues dècades. El barril de West Texas també cotitza en vermell.

Divendres, ja els futurs de Brent i WTI van caure al voltant d'un 5%, fins a tocar el nivell més baix des del gener. En concret, el barril de Brent es va deixar un 4,8%, per ubicar-se als 86,15 dòlars, acumulant un descens del voltant del 6% durant la setmana. El cru WTI dels EUA va perdre un 5,7%, per tancar als 78,74 dòlars, i sumant un descens del 7% a la setmana.

Els temors d'una menor demanda de combustible a causa d'una recessió mundial provocada per l'augment dels tipus d'interès a tot el món i un dòlar dels Estats Units en alça limita la capacitat dels consumidors per comprar cru.

"Si bé es manté un 10% per endavant des del començament de l'any, el preu del petroli ha retrocedit significativament des dels màxims observats en els últims mesos. Una combinació d'un dòlar més fort i la manca de demanda percebuda davant les preocupacions de recessió es van combinar per deprimir el preu, encara que en un exemple rar de bones notícies, la caiguda també redueix un element de pressió inflacionària”, afirma Richard Hunter, cap de Mercats d'Interactive Investor.

El 5 d'octubre que ve, l'atenció serà a la reunió que mantindrà l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i els seus aliats, l'OPEP+. Durnat la seva última trobada van acordar retallar modestament la producció a la seva última reunió, però sembla que qualsevol retallada que sigui anunciada no tindrà gaire impacte en l'oferta, atès que l'OPEP+ està produint molt per sota de la seva producció objectiu.

Tot i això, els inversors creuen que els preus del petroli més febles podrien provocar una intervenció més gran de l'OPEP+, després d'anunciar a principis d'aquest mes una petita retallada en el subministrament i prometre prendre més mesures si persisteixen els moviments volàtils del mercat, destaquen els analistes d'IG.

Noticias relacionadas

contador