• El preu del petroli s'ha donat la volta i cotitza amb moderades pujades
petroleo, canarias

El preu del cru s'ha donat la volta i ha començat a cotitzar amb pujades quan han arribat a caure un 1% durant les primeres hores del mercat de Wall Street. La raó d'aquesta pujada es deu al fet que els inventaris de cru dels EUA han informat d'un descens de 3,6 milions de barrils durant l'última setmana (21 d'abril), tal com ha informat Administració d'Energia dels EUA (EIA).

El que s’esperava era una caiguda d'1,6 milions de barrils. Així, el preu del West Texas, de referència als EUA, cotitza amb pujades de l'1,25% fins als 50,13 dòlars, mentre que el barril de Brent, de referència a Europa, puja un 0,5% fins als 52,34 dòlars.

Així, el total de barrils és de 528,7 milions a la setmana fins al 21 d'abril, va informar l'Administració d'Informació d'Energia. El descens es va produir quan les refineries van pujar la producció i malgrat un augment de 515.000 barrils diaris a les importacions netes de cru nord-americà.

Les existències de gasolina van augmentar en 3,4 milions de barrils, en comparació de les expectatives dels analistes en un sondeig de Reuters per una caiguda d'1 milió de barrils. Les existències de destil·lats, que inclouen dièsel i combustible per a calefacció, van pujar 2,7 milions de barrils, enfront de les expectatives d'una caiguda d'1 milió de barrils, segons les dades de l’EIA.

Noticias relacionadas

contador