cbpetroleo92 short1

El petroli puja amb ganes després del sabotatge a dues plantes d'Aràbia Saudita en un clar intent d'atemptar contra els subministraments d'un dels principals productors de cru a tot el món. Concretament, el país de l'Orient Mitjà ha denunciat l'atac perpetrat a la regió de Fujairah.

El barril de Brent, referència a Europa, avança un 1,5% i coqueteja ja amb els 72 dòlars. Per la seva banda, el de West Texas, referència als EUA, puja un 1,3% fins als 62,50 dòlars per barril.

Des d'Iran, el seu ministre d'Exteriors ha qualificat l'incident de l'Aràbia Saudita com "preocupant i letal", i ha demanat al país que investigui el tema. "Les informacions que han arribat posen en risc la regió i semblen tractar-se aparentment d'un sabotatge", afirma JBC Energy.

Aquestes notícies arriben després que el petroli s'hagués estabilitzat després de les amenaces dels EUA per reduir a zero l'exportació de cru iranià. I tot, amb la guerra comercial de fons. Cal recordar que els EUA i la Xina van aglutinar el 34% del consum global de petroli al primer trimestre de l'any.

Els experts projectaven que, precisament, fossin productors com l'Aràbia Saudita els que fessin un pas endavant elevant la seva producció per així compensar l'absència de l'Iran com a exportador rellevant dins el circuit petrolífer. No obstant això, després de l'atac a les seves reserves, el mercat entén que s'està pretenent posar en risc aquesta oferta de cru.

Noticias relacionadas

contador