lote 192 oil

El petroli semblava voler recuperar-se aquest dimecres del fort daltabaix que va patir aquest dimarts, amb caigudes de més del 7%, tot i això tot ha estat una mena de miratge. Durant part de la jornada tant el cru de qualitat Brent, de referència a Europa, com el West Texas, de referència als EUA, han cotitzat en verd, però la cautela encara dominava els inversors, i els guanys es veien limitats per l'augment dels inventaris als Estats Units i per la incertesa que provocava la dada d'inflació del país. Finalment, l'escalada dels preus fins al 9,1% al juny ha acabat donant l'estocada al cru, que ha esborrat els lleus guanys i cotitza, de nou, en vermell i per sota dels 100 dòlars.

"Encara que no descarto més sorpreses a la baixa, crec que la venda recent podria estar sent una mica exagerada", opina Jeffrey Halley, d'Oanda. Per part seva, Ipek Ozkardeskaya, analista sènior a Swissquote Bank, destaca que "ni tan sols els advertiments de l'OPEP que la demanda superarà l'oferta en 1 milió de barrils diaris l'any que ve van poder evitar que el cru tornés a caure fins als 95 dòlars per barril".

Naeem Aslam, analista en cap de mercat d'AvaTrade, també ha analitzat la situació del cru. Creu que els operadors "estan preocupats pel fort augment dels casos de Covid-19 a la Xina, i la preocupació és que això podria portar a un tancament".

A més, apunta, també afecta al petroli la desacceleració econòmica a tot el món, de manera que "les lectures d'inflació més altes estan augmentant les possibilitats que es produeixi una recessió malgrat un mercat de treball robust".

Per això les pujades eren lleugeres, i és que tota l'atenció estava posada en les xifres d'inflació que s'han donat a conèixer als EUA aquest dimecres. Totes les previsions apuntaven que la inflació dels Estats Units s'havia accelerat al 8,8% interanual, tot i que la dada ha superat, amb escreix, aquestes estimacions. I és que els preus han escalat fins al 9,1% al sisè mes de l'any.

AUGMENT DELS INVENTARIS

Això, unit a l'augment dels inventaris reportat per l'Administració d'Informació Energètica dels Estats Units (EIA per les sigles en anglès), és el que ha provocat la cautela inversora. I és que encara que els analistes esperen un descens dels inventaris de cru i gasolina, el cert és que les xifres del grup industrial American Petroleum Institute, de les quals es fa ressò CNBC, mostren que les existències de cru han augmentat en uns 4,8 milions de barrils, cosa que pesa sobre els preus.

Així mateix, cal recordar que el mercat segueix molt pendent del viatge del president nord-americà, Joe Biden, a l'Orient Mitjà, on s'espera que demani a l'Aràbia Saudita i altres productors que augmentin la producció de petroli per ajudar a estabilitzar els preus.

Noticias relacionadas

contador