petroleo-pozo

El petroli s'ha recuperat de la garrotada que va suposar òmicron per als mercats i ja cotitza a nivells de novembre del 2021. Tot això després de les últimes dades d'existències petrolieres als Estats Units i la declaració de Jerome Powell, president de la Reserva Federal, al Senat dels EUA.

  • 90,45$
  • 0,79%

En aquests moments, el barril de Brent és a prop dels 85 dòlars, mentre que el West Texas Intermediate se situa al voltant dels 83 dòlars.

Això passa l'endemà que l'Institut Americà del Petroli (API, per les sigles en anglès) publiqués les seves dades sobre les existències de petroli als EUA. Els inventaris van caure en 1,1 milions de barrils, mentre que el consens del mercat esperava que arribés als 1,9 milions. Això mostra una demanda una mica més feble la darrera setmana.

Tot i així, el mercat sembla que continua confiant en l'informe de l'Organització de Països Productors de Petroli (OPEP) de desembre en què parlaven que l''or negre' no es veuria esquitxat per òmicron, al contrari del que estimaven des de l'Agència Internacional d'Energia.

"El petroli va pujar amb força, probablement animat per la paradoxal afirmació de Jerome Powell que la Reserva Federal només pot afectar la demanda però, alhora, no pesarà en l'economia mentre normalitza la política", diuen des de RaboBank.

Aquest dimarts també va ser el dia en què el banquer central nord-americà va parlar al Comitè Bancari del Senat sobre la situació de l'economia i la política que cal dur a terme per l'organisme que presideix. Powell va indicar que si l'alta inflació persisteix, apujarà els tipus d'interès.

La cotització del cru ha recuperat els nivells anteriors a òmicron. Abans de l'aparició de la nova variant del coronavirus, el Brent cotitzava als 82,25 dòlars aproximadament, perdent la barrera dels 80 dòlars després del 29 de novembre. A hores d'ara, el barril de referència a Europa s'aproxima als 84 dòlars.

"Encara que el petroli ha estat cada vegada més volàtil darrerament, algunes preocupacions sobre les capacitats de producció i la millora de la situació de la pandèmia estan afegint-hi pressió", comenten des d'XTB.

"El repunt del petroli també depèn de la gana global pel risc i de les perspectives de recuperació de la demanda. Si l'òmicron segueix tenin efecte en l'activitat econòmica, els alcistes del petroli podrien tenir dificultats per continuar amb el ral·li reial del cru", pensa Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote.

Noticias relacionadas

contador