petroleo1

Els preus de l'or negre corregeixen fortament aquest dijous després d'acabar disparant-se durant la sessió anterior. Les preocupacions sobre la desacceleració de l'economia global segueixen pesant en els inversors.

El barril de West Texas, referència als EUA, cedeix un 2% fins als 45,23 dòlars mentre que el de Brent, referència per a Europa, cau un 2,4% fins als 53,15 dòlars.

Els analistes d’Oanda asseveren que "els veritables estímuls per al petroli aquest dimecres van ser les paraules del ministre energètic rus, Novak, sobre la seva expectativa d'un mercat més estable per al primer semestre de 2019". A més, va prometre una cooperació al 100% entre l'OPEP i els seus aliats, com la mateixa Rússia, per sostenir els preus.

Cal recordar que el cru va marcar màxims l'octubre però, des d'aleshores, acumula una caiguda del 40% i s'aproxima als seus nivells més baixos des de fa 18 mesos.

Des de Samsung Securities asseguren que "si l'OPEP compleix les seves retallades, esperem que els preus del West Texas pugin fins als 50 o 60 dòlars i els del Brent als 58-70 dòlars per 2019".

Mentrestant, una enquesta de Reuters revela que els inventaris de cru dels EUA cauran en 2,7 milions de barrils la setmana del 21 de desembre, és a dir, marcaran la seva quarta setmana consecutiva caient. Per la seva banda, l'API i l'EIA publicarà aquest dijous i divendres les seves dades, que podrien recalcar aquesta tendència a la baixa de la producció de petroli nord-americà.

Noticias relacionadas

contador