cb petroleo sh112

El petroli corregeix lleument aquest divendres després del ral·li que va protagonitzar dijous. Els preus del cru segueixen atents a l'enfrontament verbal entre l'Iran i el Regne Unit amb els Estats Units pel mig. D'aquesta manera, s'estiren i intensifiquen les tensions geopolítiques que sempre mouen a l'anomenat or negre.

El barril de Brent, referència a Europa, cedeix un 0,1% i es manté als 61 dòlars. Per la seva banda, el de West Texas, referència als EUA, cedeix un altre 0,1% i s'aferra als 52 dòlars per barril.

De tornada a la disputa dialèctica entre països, el ministre d'Exteriors del Regne Unit, Jeremy Hunt, va afirmar aquest dijous que Londres treballa sobre el cas que l'Iran està darrere de l'atac contra petroliers al golf d'Oman, tal com havia sostingut l'Executiu nord-americà.

"És profundament preocupant i arriba en un moment en què la tensió ja és enorme", ha dit Hunt, que ha assenyalat que ha estat en contacte amb el secretari d'Estat nord-americà, Mike Pompeo, per abordar la situació.

Per la seva banda, Tom O'Sullivan, fundador de Mathuos Advisory, afirma que "els esdeveniments al Golf han pres un caire militar i estem a l'espera de veure el que passa".

Finalment, al seu últim informe, l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) reconeix que "durant la primera meitat de l'any les tensions globals han escalat" de manera que "hi ha riscos a la baixa sobre el creixement de la demanda".

Els analistes de BNY Mellon assenyalen un altre problema: "El petroli sembla començar a descomptar una desacceleració econòmica mundial". Això se sumaria a les altres incerteses que ja planegen sobre el cru.

Noticias relacionadas

contador