petroleo680 280

Els preus del cru tornen a caure aquest divendres. El petroli cedeix terreny després del seu rebot de dijous, que va tenir lloc després d'una caiguda del 7% durant la sessió de dimecres. L’'or negre' apunta a tancar la setmana amb una caiguda acumulada del 5% durant les últimes cinc sessions.

El barril de Brent, referència a Europa cau un 1,11% fins als 73,62 dòlars. Per la seva banda, el de West Texas, referència als EUA, cedeix un 0,37% fins als 70,07 dòlars per barril.

El barril de Brent, referència a Europa, cau més d'un 1% i s'allunya encara més dels 80 dòlars

La setmana ha estat agitada pels preus del petroli, amb la recrudescència de la guerra comercial entre la Xina i els EUA, a més de la reobertura dels ports libis de cara a normalitzar les seves exportacions de cru, com a principals variables en el seu preu.

Amb tot, l'advertència de l'Agència Internacional d'Energia, en què avisava que el matalàs addicional del petroli podia estar arribant al seu límit, va sostenir els preus del cru ajudant que recuperés part del terreny perdut durant l'anterior sessió. "És un mercat dur", assevera Tony Nuna, de Mitsubishi Corp.

"Crec que està recolzat per una demanda relativament forta uns inventaris que estan caient, però si mires una mica millor, veuràs que el petroli segueix pujant i depèn més del que passi amb l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli)", conclou l'expert.

Noticias relacionadas

contador