petroleoiran

Els preus del cru cauen aquest dilluns. L'or negre cedeix terreny davant la possibilitat que els Estats Units eximeixi de les seves sancions alguns països que segueixin exportant petroli iranià després de l'entrada en vigor de les sancions als de l'Orient Mitjà el proper 4 de novembre.

El barril de West Texas, referència als EUA, cau un 0,9% fins als 73,61 dòlars. Per la seva banda, el barril de Brent, referència a Europa, es deixa un 1,1% fins als 83,17 dòlars.

El 4 de novembre entrarà en vigor la nova ronda de sancions al país de l'Orient Mitjà

Un alt càrrec dels EUA va afirmar divendres passat que el seu país estaria considerant exempcions per a tots aquells països que demostressin esforços per reduir les seves exportacions de cru iranià.

No tots els països planegen reduir aquestes exportacions, l'Índia seguirà comprant 9 milions de cru al país de l'Orient Mitjà, segons va informar 'Reuters' divendres passat.

Per la seva banda, els 'hedge fund' han reduït les seves apostes alcistes en el cru nord-americà durant l'última setmana, als seus nivells mínims en gairebé un any. Un altre factor que cal tenir en compte és el que apunta que "l'Aràbia Saudita reemplaci tot el cru que deixi d'exportar l'Iran", apunta Stephen Innes, d’Oanda.

Noticias relacionadas

contador