Libia_630px
89,01$
  • 0,99$
  • 1,12%

El preu del petroli escala aquest dilluns fins al seu nivell més alt en una setmana després que dos grans bases de producció de cru a Líbia s'hagin tancat pel bloqueig militar, cosa que afecta els nivells de producció del membre de l'OPEP.

El petroli Brent puja al voltant de l'1%, fins als 65,59 dòlars, després d'haver marcat els 66,00 dòlars al barril, el seu nivell més alt des del 9 de gener. El West Texas avança també un 1%, fins als 59,12 dòlars per barril, després d'haver pujat a 59,73 dòlars, el nivell més alt des del 10 de gener.

En el marc del conflicte a Líbia, on dues faccions rivals han reclamat el dret a governar el país, la Corporació Nacional de Petroli (NOC) ha anunciat aquest diumenge que dos grans jaciments petrolífers al sud-oest estaven iniciant el procés de producció després que forces lleials a l'Exèrcit Nacional Libi tanquessin un oleoducte.

"Si aquest tipus d'interrupció perdura, és significatiu... el mercat té raó a reaccionar amb un to alcista", ha dit Lachlan Shaw, cap d'investigació de matèries primeres al Banc Nacional d'Austràlia, en declaracions a Reuters.

"Simplement es posa en evidència, tot i que el mercat mundial és clarament excedentari, el fet que el mercat encara depèn d'un nombre de regions clau que han augmentat el risc geopolític", ha afegit.

Els preus del petroli han estat caient durant les últimes dues setmanes. Després que l'esclat de les hostilitats entre els Estats Units i l'Iran a principis d'any provoqués un salt, ambdues parts van prendre mesures per retirar-se del conflicte, i van calmar l'estat d'ànim del mercat.

Noticias relacionadas

contador