petroleo portada maquinas atardecer

El barril Brent prolonga les pujades aquest divendres després que, durant la passada sessió, els preus del petroli es disparessin un 30% de mitjana. El Brent cotitza ara a nivells de 30 dòlars, amb alces del 2,6%. El West Texas retrocedeix un 1,26%, fins als 25 dòlars.

Trump va dir el dijous que havia parlat amb el príncep hereu saudita, Mohammed bin Salman, i que espera que Riad i Moscou redueixin la producció de petroli en un rang entre 10 i 15 milions de barrils, i que tots dos països han mostrat la seva voluntat d'arribar a un acord.

L'Aràbia Saudita va informar que convocaria una reunió d'emergència de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP), segons mitjans de comunicació estatals.

La quantitat citada per Trump representaria una reducció sense precedents, equivalent al 10% a 15% de l'oferta mundial, en termes de producció per dia. No obstant això, Trump va proporcionar pocs detalls més en fer aquest anunci que, com sol ser habitual en el mandatari, es va fer a través de Twitter.

"(Trump) és un home de negocis i prou intel·ligent per a saber aquestes coses. Una reducció de 10-15 milions de barrils per dia seria simplement impossible", assenyala Norihiro Fujito, estratega en cap d'inversions de Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities, segons recull Reuters.

A principis de març, les converses sobre les retallades de producció entre els dos països no van tirar endavant, i això els va portar a iniciar una guerra de preus que va deixar els preus del petroli als nivells més baixos des de fa gairebé dues dècades.

Trump tampoc no ha fet cap oferta per disminuir la producció dels Estats Units, que s'ha convertit en la major productor del petroli del món.

Noticias relacionadas

contador