trump-poutine 20200331103819

El petroli celebra que s'apropa al fi de la guerra de preus entre Rússia i l'Aràbia Saudita, amb l'OPEP pel mig. Trump dispara el petroli un 40% aquest dijous després de deixar caure pistes sobre una treva entre tots dos països que, al costat de la crisi del coronavirus, han estat arrossegant a la baixa el denominat or negre aquestes últimes setmanes.

El barril de West Texas, referència als EUA, avança un 9% fins als 22,14 dòlars. Al seu torn, el Brent, referència a Europa, puja un 10% fins als 27,22 dòlars el barril.

Tornant a Trump. El president dels EUA afirma haver estat en contacte telefònic amb tots dos països recentment, i que espera "en els pròxims dies" un alto al foc petrolífer entre les dues potències del petroli. Si es complís, tots dos haurien d'accedir a rebaixar la seva producció perquè poguessin tornar a elevar-se els preus.

Vladimir Putin també ofereix gests que conviden a l'esperança i aquest dimecres suggeria que Rússia i Aràbia havien de trobar una solució que millori el "difícil" ecosistema que afronta el petroli. Actualment, els mercats d'aquesta matèria primera s'enfronten a un excés d'oferta de 15 milions de barrils diaris aquest segon trimestre d'enguany.

La demanda de petroli és cada vegada més baixa, i la Xina, el major importador del món, ha estat un dels més afectats per la crisi del virus. La signatura Rystad Energy estima que la demanda mundial d'or negre es desplomi un 23% a l'abril.

Noticias relacionadas

contador