ep yacimiento de petroleo
Mohssen Assanimoghaddam/dpa - Archivo

El petroli Brent ha frenat a 40 dòlars el barril després de superar aquest nivell de preus per primera vegada des de març a mesura que augmenta l'optimisme sobre el que puguin decidir els principals productors de petroli respecte a la producció durant els pròxims dies. El petroli de referència a Europa cau lleugerament un 0,4%, a 39,40 dòlars.

uL'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i altres grans productors, incloent-hi Rússia -grup conegut com a OPEP+- podrien prorrogar les retallades de producció de 9,7 milions de barrils per dia (bpd), prop d'un 10% de la producció mundial, fins a juliol o agost, segons Reuters. Inicialment, estava previst que aquestes dràstiques retallades s'apliquessin al maig i juny i que després s'anessin moderant progressivament. Així, entre juliol i desembre se situarien en 7,7 milions de barrils per dia. No obstant això, l'Aràbia Saudita ha estat pressionant per mantenir aquestes retallades més profundes durant més temps.

La reunió de l'OPEP+ estava prevista la setmana vinent (9 i 10 de juny), però podria tenir lloc aquest mateix dijous. No obstant això, la data encara no ha estat confirmada.

La millora de la demanda també està propiciant les alces del petroli d'aquests darrers dies, amb un rebot al maig que ha estat de més del 80% en el cas de West Texas.

"A mesura que les mesures de bloqueig relacionades amb el virus continuen relaxant-se, esperem que la demanda es recuperi gradualment", assenyala Capital Economics, estimant que el consum mundial de petroli caurà a poc menys de 92 milions de barrils per dia de mitjana al 2020. Això contrasta amb els 100,2 milions de barrils diaris el 2019, afegeix, abans que la pandèmia arrasés Europa i els Estats Units, fulminant la demanda del tot.

Els inventaris de petroli dels EUA van caure en 483.000 barrils la setmana fins al 29 de maig, va dir aquest dimarts l'Institut Americà del Petroli. Les reserves de gasolina i combustible destil·lat van augmentar. Les dades oficials dels inventaris del govern es publiquen aquest dimecres.

Noticias relacionadas

contador