opep 20200412233627

Rússia no té cap objecció al fet que la pròxima reunió de l'OPEP i els seus aliats, coneguda com a OPEP+, s'avanci a aquest dijous, segons han confirmat diverses fonts a Reuters.

Algèria, que actualment ocupa la presidència de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP), ha proposat que la reunió prevista per al 9 i 10 de juny s'avanci per facilitar la venda de petroli a països com Aràbia Saudita, l'Iraq i Kuwait.

La falta d'oposició de Rússia a una data més primerenca podria indicar que s'està acostant a un acord amb el líder de facto de l'OPEP, l'Aràbia Saudita, sobre com estendre les retallades de la producció de petroli per a la resta de l'any.

L'OPEP+ va decidir a l'abril retallar la producció en una xifra rècord de 9,7 milions de barrils diaris, o al voltant del 10% de la producció mundial, per fer pujar els preus, colpejats per una caiguda de la demanda a causa de les mesures de bloqueig per a detenir la propagació del coronavirus.

La reducció de la producció de l'OPEP+, combinada amb una disminució rècord de la producció de països no membres, com els Estats Units i el Canadà, ha contribuït a elevar els preus del petroli fins als 35 dòlars per barril, encara que es mantenen encara a la meitat dels nivells de principis d'any.

L'Aràbia Saudita estaria proposant estendre els retalls rècord que s'han aplicat al maig i juny al conjunt de l'any, però encara no ha aconseguit el suport de Rússia, que creu que les retallades podrien suavitzar-se gradualment, assenyala Reuters.

Noticias relacionadas

contador