ibex-35
Europa Press

L'Ibex puja aquest divendres i escala per sobre dels 9.800 punts recolzat en les alces de gairebé el 2% en BBVA després de publicar els seus resultats. Enfront d'aquestes pujades, destaquen les fortes caigudes a Sabadell, properes al 6%, també després de donar a conèixer els seus comptes. CaixaBank, per la seva banda, que també s'ha confessat davant el mercat, suma més d'un 1% amunt. Fora dels bancs, Indra, que guanya 37 milions en el primer semestre de l'any, puja més d'un 5%.

  • 1,90€
  • 1,63%
  • 4,88€
  • -1,61%
  • 11.362,80
  • 1,10%

A primera hora del matí, BBVA ha anunciat que ha guanyat 2.649 milions d'euros en el primer semestre, un 15% més. La fortalesa dels ingressos recurrents, la contenció de les despeses d'explotació i els menors sanejaments i provisions, són les raons que expliquen aquesta millora en el benefici. El benefici de Caixabank en el primer semestre de 2018 va créixer fins als 1.298 milions d'euros, la qual cosa suposa un 54,6% més respecte al mateix període del passat exercici.

El contrapunt ho posa Banc Sabadell, que va tancar la primera meitat de 2018 amb un benefici net de 120,6 milions d'euros, un 67,2% menys que en el mateix període de l'any passat, una vegada assumides les provisions per la reducció de 12.200 milions d'actius problemàtics i els costos de la migració de TSB.

A més de la banca, Siemens Gamesa també ha fet públiques els seus comptes. La companyia ha guanyat un 274% més en el seu tercer trimestre fiscal (44 milions d'euros), i 45 milions d'euros en els nou primers mesos del seu exercici fiscal (entre octubre i juny). Així mateix, han publicat xifres moltes altres empreses, com Acerinox, Grifols o Cellnex.

Pel que fa a les dades macro de la jornada, les vendes minoristes a Espanya pugen un 0,1% al juny. A França, el PIB del segon trimestre ha igualat el 0,2% aconseguit de gener a març, però s'ha situat una dècima per sota del consens de mercat. Als EUA, també es coneixerà el ritme al que avança la primera potència mundial i la dada de la confiança del consumidor de la Universitat de Michigan del juliol.

Encara a Estats Units, cal esmentar el daltabaix de Facebook. La xarxa social de Mark Zuckerberg va arribar a deixar-se un 19% en Wall Street aquest dijous, la qual cosa es tradueix en una pèrdua de 120.000 milions de dòlars en una sola jornada, el major desastre de la història de la borsa nord-americana. El Nasdaq es va deixar un 1%, en conseqüència, mentre que el S&P500 ho va fer un 0,3% i el Dow Jones va pujar un 0,44%.

A Àsia, els índexs xinesos han tancat una nova jornada en el vermell, mentre que la resta de parquets del continent acaben la sessió en el verd. El *Nikkei puja un 0,56%.

Noticias relacionadas

contador