ep fotosrecursoibex 35 20190418092101
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'Ibex i la resta de les borses europees pugen moderadament aquest divendres (Ibex: +0,30%; Cac: +0,45%; Dax: -0,05%; Ftse 100: +0,33%). Jerome Powell es va reafirmar aquest dijous en la seva idea de retallar tipus al juliol. Mentrestant, les elèctriques continuen sent les pitjors dins del selectiu espanyol una jornada més. En el costat positiu, destaquen Cie Automotive i ArcelorMittal. En el Mercat Continu, revaloracions destacables en valors com Urbas, Oryzon o Berkeley.

El selectiu espanyol segueix encaixat entre els 9.200 punts i els 9.410 punts. Mentre no trenqui d'una banda o per un altre, res canviarà. "Tot el que succeeixi dins d'aquest rang de preus mancarà d'implicacions de cap mena", assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. "I si ens fixem en els nostres veïns europeus, el Dax és el que s'està mostrant una mica més feble en les últimes sessions, tant que és el primer que ha tancat el buit alcista del dilluns de la setmana passada, alguna cosa que no han fet ni l'Ibex, ni el Cac ni tampoc l'EuroStoxx", explica Rodríguez.

Des del punt de vista empresarial, avui es parla de Daimler, que ha arribat a caure un 4% després de presentar la seva habitació '*profit warning' en menys d'un any. A més, Thomas Cook es deixa gairebé un 50% després de conèixer-se que el seu accionista Fosun acudirà al rescat amb una injecció de 835 milions. A Espanya cal destacar que S&P ha atorgat el grau d'inversió als bons d'El Corte Inglés i ha elevat el ràting de la companyia fins a 'BB+', només un pas per sota del grau d'inversió. En el pla macro, poques referències aquesta jornada. A Espanya, l'IPC es va moderar al 0,4% al juny. En la Zona Euro, la producció industrial va pujar més de l'esperat al maig (0,9% enfront del 0,2% previst).

En Wall Street, el Dow Jones, el S&P i el Nasdaq 100 continuen marcant màxims històrics un dia darrere l'altre. El dimecres va ser el torn de veure els 3.000 en el S&P i ahir el Dow Jones va superar els 27.000 per primera vegada. A Àsia, els números verds han continuat imposant-se a Àsia, amb pujades de un 0,2% i un 0,5% en els principals parquets continentals.

En altres mercats, el petroli ha seguit amb el seu ral·li. L'Agència Internacional de l'Energia (AIE) espera que l'any vinent es recuperi l'excés d'oferta de cru a pesar que l'OPEP hagi anunciat recentment una pròrroga de les seves retallades de producció. L'agència ha dit que el "missatge principal" del seu informe era que el subministrament de petroli en els primers sis mesos ha superat la demanda en 0,9 milions de barrils per dia.

Noticias relacionadas

contador