• Es tracta del primer increment de 'curts' en l'entitat des de juny
  • Marshall té posicions curtes superiors al 0,5% del capital en set cotitzades
ep josep oliu banco sabadell

Banc Sabadell pateix la primera escalada de 'curts' des del juny, quan els va espantar amb el seu comportament en borsa. Però aquesta setmana, el 'hedge fund' Marshall Wace ha tornat a l'atac en incrementar la seva posició curta fins al 0,7% del capital.

  • 1,86€
  • -2,44%

En concret, la puja des del 0,62% al 0,7%, cosa que és significatiu per ser el primer moviment a l'alça des d'abans de l'estiu. Així mateix, el fons britànic és el més agressiu de la borsa espanyola en comptar amb posicions curtes superiors al 0,5% del capital en set empreses, més que cap altre dels 'hedge fund' que recull la Comissió Nacional del Mercat de Valors ( CNMV). El regulador publica els moviments individuals que superen aquest llindar i recopila les apostes de més del 0,2% per publicar les sumes que suporten les companyies cada dues setmanes.

En aquest cas, l'agregat d'inversions baixistes en Sabadell se situa a l’1,74%, uns 166 milions d'euros respecte a la capitalització borsària de 9.500 milions d'euros. La pressió es perllonga des del 18 d'agost fins ara, que ha pujat Marshall Wace. Anteriorment, va aconseguir-ne el 2,41% al juny, però els baixistes es van replegar. L'entitat, que cotitza avui amb lleus alces, puja un 29% a l'any. No obstant això, des dels màxims anuals de tancament del 27 de juliol als 1,94 euros, el valor es deixa més d'un 12% fins a l'entorn d’1,7 euros.

Marshall Wace té també apostes baixistes de més del 0,5% del capital de l'empresa en Almirall, Bankia, DIA, Merlin, OHL i Viscofan. A més, va estar entre els fons de cobertura més durs amb Banc Popular fins a la seva resolució al juny. El vehicle, fundat el 1997 per Paul Marshall i Ian Wace, exexecutius respectivament de Mercury Asset Management i Deutsche Bank, i participat pel fons de capital risc KKR, té actius sota gestió al voltant dels 14.000 milions de lliures -uns 15.000 milions d'euros-.

Malgrat aquesta escalada de baixistes, els analistes veuen potencial en Banc Sabadell. Els experts seguits per FactSet atorguen un preu objectiu mitjà d’1,85 euros, la qual cosa suposaria una revaloració del 9% des dels nivells actuals. El 43% d'aquests analistes recomana comprar, el 35% aconsella mantenir i el 22% s'inclina per vendre.

Noticias relacionadas

contador