silvio berlusconi epp 2017 1
2,89€
  • -0,13€
  • -4,24%

JP Morgan Asset Management, el gestor d'actius del cèlebre banc nord-americà, ha elevat la seva participació en el capital de Mediaset Espanya fins al 3,5% en plena fusió de la cadena de televisió amb la seva matriu italiana Mediaset, totes dues controlades pel magnat italià Silvio Berlusconi. A principis de juliol, JP Morgan ja va declarar una participació del 3,014% en la cadena de televisió.

Segons la comunicació enviada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), JP Morgan AM controla el 3,094% del capital a través d'una cartera de 10.129.557 accions, un 0,101% a través de 329.224 accions prestades i un altre 0,307% mitjançant un 'equity swap' sobre altres 1.003.892 títols.

A principis de juny, Mediaset i Mediaset Espanya van arribar a un acord per crear una nova societat matriu que tindrà la seva seu a Països Baixos, tot i que mantindrà la cotització a les borses de Madrid i Milà. La transacció proposta es realitzarà a través d'una fusió transfronterera a Mediaset Investment, una filial de la companyia italiana que ja està radicada a Holanda i es denominarà MFE-MediaForEurope.

Malgrat el canvi de localització de la matriu, Mediaset va subratllar que les dues societats seguiran mantenint la seva activitat operativa i pagant els seus impostos corresponents a Itàlia i Espanya. Cada accionista de Mediaset rebrà una acció de TFE per cada títol que tingui en el seu poder, mentre que cada accionista de Mediaset Espanya rebrà 2,33 títols. A més, pel fet que és una operació de fusió, les accions de Mediaset a Mediaset Espanya seran cancel·lades i deixaran d'existir.

Després de la transacció, MFE planeja distribuir 100 milions d'euros com a dividend, així com emprendre un pla de recompra d'accions de fins a 280 milions d'euros, a un preu màxim de 3,4 euros per títol. Els principals accionistes de TFE seran Fininvest, que ostentarà un 35,43% del seu capital social, seguida de Simon Fiduciària, amb un 15,39%, i Vivendi, amb un 7,71%.

Aquells accionistes de Mediaset que no votin a favor de la fusió a la junta extraordinària que se celebrarà el 4 de setembre podran exercir un dret de retirada pel qual se'ls abonarà 2,77 euros per cada acció que tinguin en el seu poder. Als accionistes de Mediaset Espanya que exerciten aquest dret se'ls ha d'abonar 6,5444 euros per títol.

Noticias relacionadas

contador