• Els títols de la cadena de menjar ràpid cauen un 0,2%, fins a 4,96 euros
  • El valor de mercat de la participació d’Axxion és de 15,8 milions
ep pizza telepizza telepizza comida rapida pizzeria

Telepizza té un nou accionista rellevant. Es tracta del fons d'inversió amb seu a Luxemburg, Axxion, que ha declarat el control sobre el 3,163% del capital social de la cadena de menjar ràpid.

  • 4,70€
  • 0,00%

Axxion controla de manera directa un paquet de 3,18 milions d'accions, amb un valor de mercat (-0,2%, fins a 4,96 euros) de 15,8 milions d'euros. El fons va superar el 3% de Telepizza el passat 9 de novembre, encara que fins aquest dilluns no ho havia comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El màxim accionista de Telepizza és el fons d'inversió KKR, que controla el 20% del capital. A més, Invesco controla un altre 5%, Fidelity, Alliance Bernstein i Threadneedle controlen a prop del 5% cada un, Citigroup, el 3,8% i Citadel, gairebé el 2%. El valor en borsa de Telepizza supera lleugerament els 500 milions d'euros. Les seves accions pugen un 5% durant els últims dotze mesos, tot i que cauen un 2,5% durant l'últim trimestre.

Durant els nou primers mesos de l'any, la companyia acumula un benefici 21,6 milions d'euros i va deixar enrere els números vermells de 12,4 milions d'euros registrats durant el mateix període de 2016. De gener a setembre, el resultat brut d'explotació (EBITDA) va arribar als 50.300.000 d'euros, un 1,6% més que l'any anterior.

A principis d'octubre, Telepizza va confirmar negociacions amb YUM! Brands, (matriu de Pizza Hut) per operar botigues Pizza Hut en diversos mercats, incloent-hi Llatinoamèrica, i per buscar altres fórmules de col·laboració entre les dues marques.

Noticias relacionadas

contador