• La companyia podria operar botigues Pizza Hut en diversos mercats, incloent-hi Llatinoamèrica
  • D'altra banda, apunten que "no es contempla l'entrada de YUM! Brands, Inc. al capital social de Telepizza Group"
ep pablo juantegui telepizza
TELEPIZZA

Dos gegants de la pizza negocien una aliança. L'espanyola Telepizza i la nord-americana Pizza Hut estan en converses per a un possible acord que els porti a compartir determinats mercats internacionals. Així ho ha confirmat la cotitzada espanyola a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), després de la informació dilluns passat del diari Expansión.

  • 4,70€
  • 0,00%

"Telepizza Group comunica que en l'actualitat està mantenint converses amb YUM! Brands, Inc. (matriu de Pizza Hut) sobre les condicions sota les quals la societat podria operar botigues Pizza Hut en diversos mercats, incloent-hi Llatinoamèrica, així com altres fórmules de col·laboració entre les marques Telepizza i Pizza Hut", indiquen.

La companyia assegura al fet rellevant que no es contempla l'entrada de Yum! Brands en el capital social de Telepizza. "Les converses estan en curs i, per tant, no és possible assegurar en aquest moment que resultaran en una operació entre aquestes societats", informa la companyia espanyola.

Telepizza també comunica que "informarà al mercat dels detalls d'aquest acord", que serà sotmès a l'aprovació de la Junta General d'accionistes de la societat en compliment del qual disposa la legislació vigent. Des d’Expansió apunten que la intenció d'aquest acord seria mantenir en tot cas les dues marques en aquells mercats on operen, però aprofitar sinergies operatives, financeres i de tota classe als llocs on alguna de les dues pot ajudar a créixer a l'altra.

Els experts d'Ahorro Corporación consideren la notícia com a positiva "ja que reforçaria l'estratègia de creixement internacional del grup. A més, Pizza Hut no és el principal competidor de Telepizza a Espanya per la qual cosa no hi hauria grans inconvenients a les negociacions", indiquen.

Aquesta aliança uniria dos gegants de la restauració. YUM! Brands compte a més de Pizza Hut, altres marques com KFC i Taco Bell. Per la seva banda, Telepizza compta amb més de 1.400 botigues repartides, sobretot, entre Espanya i Llatinoamèrica; tot i que té també presència en altres mercats com Polònia o Portugal. La cotitzada espanyola va guanyar 15,4 milions d'euros durant el primer semestre de l'any i abandona així les pèrdues de 19,3 milions d'euros del mateix període de l'any anterior. Les vendes de la cadena també van augmentar en un 9,6%, fins als 276.500.000 d'euros.

Noticias relacionadas

contador