opep 20180622150615

L'OPEP i els seus aliats discutiran aquest dijous si hi ha necessitat de realitzar retallades més profundes en la producció de petroli, segons ha declarat a Reuters el ministre de Petroli de l'Iraq.

"El juny, quan nosaltres (l'OPEP i productors aliats) ens vam reunir, hi va haver aquesta entesa comuna que potser sis mesos des de gener no era (temps) suficient per avaluar les retallades que havíem aplicat i que necessitàvem dos mesos més", va dir aquest dimecres Thamer Ghadhban.

"És per això que aquesta reunió es va a realitzar aquest dijous, per veure si hauríem de continuar amb aquesta retallada o n'hauríem d'aplicar una més profunda", ha sostingut. "Aquesta no és una decisió unilateral, és una decisió comú", ha afegit.

L'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i els productors aliats liderats per Rússia, un grup conegut com OPEP+, van acordar l'any passat retallar el bombament global de cru per apuntalar els preus i equilibrar el mercat.

"Si un torna a la deliberació de novembre de l'any passat (...) va haver-hi dues alternatives de retallades, d'1,6 milions i 1,8 milions de barrils per dia", va dir Ghadhban. "Però hi va haver resistència d'alguns membres i és per això que vam acordar en 1,2 milions de barrils per dia", ha afegit.

Els preus del barril Brent han caigut a prop de 60 dòlars per barril durant les últimes setmanes des dels seus màxims de 75 dòlars, a causa de la preocupació per l'impacte en la demanda de cru d'una economia global en desacceleració. El Brent cotitza avui als 61,15 dòlars (+0,6%) i el West Texas als 56,09 dòlars (+0,6%).

Els actors del mercat estan preocupats que la guerra comercial entre els EUA i la Xina porti creixement del demanda petroli per sota l'1% per primer cop en anys.

El ministre d'Energia de Rússia, Alexander Novak, va dir que està preocupat per la desacceleració de l'economia global i que durant la reunió de dijous discutiran la menor demanda, però va afegir que no hi ha propostes concretes per ajustar la producció fins al moment.

El nou ministre d'Energia de l'Aràbia Saudita, el príncep Abdulaziz bin Salman, ha tret importància a aquests temors durant aquesta setmana i ha afirmat que la demanda repuntaria una vegada que l'amenaça comercial es dissipi.

Noticias relacionadas

contador