corte ingles alibaba group

El Corte Inglés i la companyia de comerç electrònic Alibaba han signat un acord per treballar conjuntament, de manera que la companyia espanyola podrà aprofitar les infraestructures de l'empresa xinesa per vendre els seus productes internacionalment. Així mateix, Alibaba podrà utilitzar com a punts de recollida dels grans magatzems del seu nou soci.

Aquest acord preveu l'establiment d'una "estreta col·laboració" a les àrees de comerç al detall i distribució, serveis de 'cloud computing', innovació digital i pagaments a través del mòbil. Les dues companyies tenen com a objectiu aprofitar "les seves respectives fortaleses" i les de les seves diferents unitats de negoci i empreses associades, incloent-hi Tmall, Alibaba Cloud, Alipay i AliExpress, que podran col·laborar en el desenvolupament de les iniciatives corresponents, segons un comunicat conjunt.

Es tracta d'un acord amb marcat caràcter global per impulsar la transformació digital de les seves dues signataris i que contempla futures col·laboracions per millorar les propostes omnicanals d'ambdues organitzacions. D'aquesta manera, El Corte Inglés i Alibaba busquen aprofitar "el millor del món físic i de l’en línia". A través d'aquesta estratègia, esperen enganxar un cop a la taula i donar la batalla en un sector que està dominat pel gegant Amazon.

En el cas d'El Corte Inglés, la companyia de grans magatzems es dota amb tot l'armament pesat amb què compta la multinacional xinesa. L'empresa espanyola tindrà a la seva disposició al seu arsenal tot un paquet integral de solucions tecnològiques proporcionat per Alibaba Cloud, que compta amb l'àrea de 'cloud computing' d’Alibaba, les eines d'anàlisi de data massiva per a la presa de decisions empresarials en temps real, i instruments d'intel·ligència artificial que possibiliten la personalització de l'oferta per millorar l'atenció al client.

COMERCIALITZACIÓ INTERNACIONAL DE PRODUCTES ESPANYOLS

Així mateix, l'empresa fundada per Ramón Areces i César Rodríguez González podrà aprofitar les plataformes B2C d’Alibaba, incloent-hi Tmall i AliExpress, per tal d'oferir als usuaris d’Alibaba a tot el món les seves marques i productes, incloent-hi les pròpies de la companyia. El Corte Inglés, per tant, ha obert una porta a tots els consumidors mundials d'Alibaba a la seva gamma de varietats, que inclou tant marques nacionals com internacionals, "incloent-hi la possibilitat de donar a conèixer nous productes 'made in Spain'".

Per la seva banda, la companyia xinesa podrà establir espais físics als centres comercials d'El Corte Inglés per donar a conèixer al mercat espanyol les últimes novetats del seu catàleg, així com per oferir "noves i atractives experiències de compra".

Aquesta és una iniciativa que ja ha anat agafant forma quan a principis d'aquest mes de novembre AliExpress va obrir una establiment pop up, un comerç amb caràcter temporal, al centre comercial d'El Corte Inglés de Sanchinarro (Madrid) amb motiu de la celebració de l’11.11, el Dia del Solter, cada vegada més conegut com el Festival Mundial de les compres. Aquest ha estat un projecte precursor que ha servit per perfilar el present acord. També podrà utilitzar els grans magatzems com a punt de recollida dels seus productes.

Les dues companyies també s'han proposat "treballar estretament" en la utilització d'infraestructures i canals logístics. Alibaba es podrà beneficiar del coneixement i capacitats logístiques de l'empresa espanyola, i utilitzar els seus centres físics com punts de recollida per a compres en línia a través d’AliExpress.

NOUS MÈTODES DE PAGAMENT

El Corte Inglés ja va signar el passat mes de març un acord amb Alipay, la plataforma de pagament mòbil intel·ligent operada per Ant Financial, companyia associada al grup Alibaba. Aquesta aliança ha permès facilitar i dotar de més seguretat les compres dels turistes xinesos que visiten Espanya. Després de la rubrica d'aquest acord, l'aliança "cobra major rellevància" ja que ara es podran desenvolupar projectes conjunts amb la finalitat de millorar les experiències de compra dels visitants.

"Aquest acord ens permetrà unir el món físic i en línia, oferint la millor experiència de compra al client. Junts estem escrivint el futur i situant-nos a l'avantguarda de la tecnologia i del comerç. El Corte Inglés posseeix grans magatzems a les millors ubicacions de les principals ciutats espanyoles i portugueses, i compta amb la confiança dels consumidors espanyols i internacionals. Això, unit a la tecnologia d’Alibaba, ens permetrà oferir una proposta de valor imbatible", ha dit el conseller delegat d'El Corte Inglés, Víctor del Pozo.

El Corte Inglés i Alibaba busquen aprofitar "el millor del món físic i de l’en línia"

Per la seva banda, el director d’Alibaba per a Espanya, Itàlia, Portugal i Grècia, Rodrigo Cipriani, ha assenyalat que estan "encantats d'haver signat aquesta carta d'intencions amb un grup de distribució líder al mercat internacional com El Corte Inglés, que involucra quatre de les nostres unitats de negoci".

"Esperem unir forces amb ells per oferir als consumidors a la Xina i a tot el món els millors productes i experiències", per tant, "confiem que l'experiència i les habilitats aportades per les dues companyies generaran un valor i unes oportunitats úniques a mesura que la cooperació es materialitzi", ha tancat.

Noticias relacionadas

contador