ep corte inglescastellana
EL CORTE INGLÉS

El Corte Inglés va registrar un increment del 0,4% de les seves vendes durant el primer semestre del seu exercici fiscal de 2018, comprès entre l'1 de març i el 31 d'agost, fins a arribar als 7.585 milions d'euros. Així ho ha comunicat el gegant de la distribució espanyola, que per primera vegada en la seva història ha presentat els seus comptes semestrals.

La decisió del grup de donar a conèixer els seus resultats es produeix després d'haver realitzat una emissió de bons de 600 milions d'euros a Irlanda. La companyia que presideix Jesús Nuño de la Rosa ha qualificat de positives les dades del primer semestre i ha recordat que al sector minorista la major part de les vendes es concentren a la segona part de l'any, gràcies al Black Friday i el Nadal.

Segons ha comunicat El Corte Inglés, el resultat brut d'explotació (EBITDA) es va situar als 355 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 4,4% respecte a les dades del mateix període de l'any anterior. La pujada es deu a la millora de marges en totes les àrees del grup gràcies, assenyala el grup, "a la nova gestió i a les accions estratègiques que s'estan duent a terme". En conjunt, el marge brut va augmentar en 20 punts bàsics, xifra que suposa un 1,2% més.

D'altra banda, el deute i les despeses financeres també van millorar durant aquest període a causa del comportament del negoci i de les desinversions realitzades en immobles no estratègics per valor de 212 milions. Durant els sis primers mesos de l'exercici, el deute financer net va baixar en 347 milions i es va situar als 3.652 milions al final del període.

A més, el procés de refinançament dut a terme en els mesos anteriors ha permès a El Corte Inglés registrar un descens de les despeses financeres de 18 milions d'euros, i arribar als 68 milions entre març i agost. Tot això ha permès millorar la ràtio de deute financer net sobre l'EBITDA, que passa de 3,3 a 3,1.

LES VENDES DE MODA CAUEN UN 1,5%

Per línies d'activitat, les vendes minoristes es van situar als 6.017 milioons d'euros, xifra que suposa un 0,6% menys que durant el mateix període de l'any anterior, a causa principalment de l'efecte advers de la climatologia al sector tèxtil, mentre que l'EBITDA va créixer un 2,2%, fins als 235 milions d'euros.

Les vendes de moda a El Corte Inglés de març a agost es van reduir un 1,5%, un percentatge que suposa dos punts menys que el sector a Espanya, ja que aquest cau un 3,6%, segons dades d’Acotex. La companyia ha recordat que les vendes de moda es concentren principalment en la segona part de l'exercici econòmic.

A l'àmbit del venda al detall destaca també el creixement que han experimentat les àrees de llar i cultura/oci, així com l'evolució positiva de Supercor i dels grans magatzems a Portugal, diu el grup.

Per la seva banda, Viajes El Corte Inglés va elevar les seves vendes un 4,6%, fins a arribar als 1.565 milions d'euros, amb un increment de l'EBITDA del 14,3%, fins als 48 milions d'euros. En aquesta categoria, destaca la bona evolució del segment 'vacances', beneficiada per la dinàmica macroeconòmica favorable i les iniciatives promocionals, així com la d’'empreses', que ha aconseguit un volum significatiu de nous contractes.

Respecte a l'àrea de tecnologia de la informació, l'EBITDA va créixer un 14,3%, fins als 8 milions, tot i que la xifra de negoci es va situar als 308 milions, un 2,8% menys, mentre que la divisió d'assegurances va millorar tant en vendes, amb un increment del 9,5% fins als 104 milions d'euros, com en EBITDA, que va créixer un 11,8%, fins als 38 milions.

Noticias relacionadas

contador