ep archivo   ciudad de singapur
STAR ALLIANCE - Archivo

Aquesta matinada també ha estat notícia que el banc central de Singapur ha endurit per sorpresa la seva política monetària aquest dijous, ja que l'economia va créixer un 6,5% al tercer trimestre en comparació amb l'any anterior. L'Autoritat Monetària de Singapur (MAS per les seves sigles en anglès) ha elevat el marge d'apreciació del tipus de canvi efectiu nominal del dòlar de Singapur o S$NEER des de l'anterior taxa d'apreciació del 0% anual.

Singapur no utilitza els tipus d'interès per a la política monetària, sinó el mecanisme de l'S$NEER, i el pas fet significa que la moneda pot apreciar-se enfront d'una cistella de monedes dins d'una banda de preus no revelada. L'amplada de la banda i el nivell en què se centra no han variat, ha dit el banc central en la seva declaració semestral de política monetària. "Això representa un lleuger enduriment de la política monetària", explica Jeffrey Halley, analista d'Oanda, sota l'argument de la "inflació transitòria".

El dòlar de Singapur ha pujat al voltant d'un 0,2%, fins a un màxim de tres setmanes d'1,349 per dòlar nord-americà, després de la decisió del banc central.

El MAS ha dit que l'ajust de la banda monetària "garantirà l'estabilitat dels preus a mitjà termini, reconeixent al mateix temps els riscos per a la recuperació econòmica".

Espera que la inflació subjacent -que exclou l'allotjament i el transport privat- augmenti entre l'1% i el 2% l'any que ve a mitjà termini. La inflació subjacent és l'indicador de preus preferit pel MAS.

Noticias relacionadas

contador