ep las accionesdiadesploman403 pero salvan06 euros
DIA - Archivo

Dia

0,01€
  • 0,00€
  • 1,57%

Els accionistes de DIA segueixen augmentant la participació en el capital de la cadena de supermercats, cosa que pressiona encara més l'inversor rus Mikhaïl Fridman en el seu intent per fer-se amb el control de la companyia a través d'una OPA plantejada a 0,67 euros per acció. Per la seva banda, el valor rebota més del 3%, fins als 0,637 euros, després de l'última maniobra de Fridman per culminar amb èxit l'operació.

Segons les últimes dades publicades per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Emmanuel Boussard, un dels fundadors de la companyia d'inversió Boussard & Gavaudan Partners, hi ha elevat la seva participació fins al 5,322% des de l'anterior 5,24%. Boussard fa diverses setmanes que està comprant accions de DIA per sota del preu ofert per Fridman.

D'una manera similar, el fons irlandès BG Master també ha elevat la seva participació des del 4,02% fins al 4,094%. A més, un altre fons especulatiu, Melqart Asset Management, ha elevat la seva presència en el capital fins al 3,108% des de l'anterior 2,87%. Per la seva banda, Credit Suisse ha elevat la seva participació fins al 3,31 des del 3,21%.

El passat dilluns, Ibercaja Pensió, la gestora de plans d'Ibercaja, va aflorar-hi l'1% després fer-se amb un paquet accionarial de 6,22 milions de títols. I al mes d'abril, The Bank of Nova Scotia va comunicar el control sobre l'1,77%.

ELS MOVIMENTS DE FRIDMAN

Per la seva banda, LetterOne, la societat de Fridman a través de la qual ha llançat la seva OPAsobre DIA i que en controla un 29%, ha anunciat aquest dilluns l'eliminació "completa" de la condició de nivell d'acceptació mínim a què estava subjecta l'oferta.

"Durant el curs de la tramitació amb la Comissió Nacional del Mercat de Valors de l'expedient de la sol·licitud d'autorització que va ser presentada el 30 d'abril de 2019, LetterOne ha assumit eliminar del tot la condició de nivell d'acceptació mínim a la qual estava subjecta l'oferta i ha sol·licitat l'autorització corresponent, subjecte al fet que la Comissió Nacional del Mercat de Valors confirmi que el preu de l'oferta de 0,67 euros per acció és 'preu equitatiu'", indica la companyia en un fet rellevant enviat a la CNMV.

Si la CNMV dona per bona la seva oferta com a preu equitatiu, Fridman haurà de desemborsar 87.600.000 per fer-se amb el control de la companyia (50%) del capital, davant els 487.500.000 que hauria de pagar si com a preu equitatiu s'establís l'últim més alt pagat per accions de la companyia, 3,73 euros.

Noticias relacionadas

contador