ep la juntadia respaldaplanfridmanlaasistencia con un quo
DIA

Els accionistes de DIA es temen el pitjor d'acord amb l'evolució en borsa de la companyia. Durant tres sessions, DIA s'ha deixat un 9,8% (aquest dijous ha perdut un altre 2,2%) i s'ha allunyat considerablement dels 0,67 euros, preu de l'OPA del rus Mikhail Fridman. Concretament, els títols de la companyia se situen ara als 0,587 euros.

Dia

  • 0,01€
  • -2,27%

I és que el procés està sent ardu i les últimes notícies fan témer que l'oferta de LetterOne sobre la companyia no tirarà endavant. Santander, principal banc creditor de l'empresa, ha rebutjat el pacte de Fridman amb la banca. A més, Western Gate, propietari del 2% de DIA, ha informat que no acudirà a l'OPA. Davant d'aquesta incertesa, els accionistes estan optant per vendre al mercat en lloc d'acudir a l'oferta.

"EL MÉS PRUDENT ES VENDRE AL MERCAT"

Els analistes de Bankinter consideren, de fet, que "el més prudent és vendre al mercat". Adverteixen que la situació fonamental de la companyia se segueix deteriorant i posen l'accent en les últimes informacions sobre LetterOne. Segons aquestes, la companyia de Fridman hauria demanat línies de liquiditat per import de 380 milions a altres prestadors diferents dels bancs creditors actuals enfront dels 170 milions sol·licitats inicialment després d'una caiguda de les vendes comparables durant el primer trimestre del 4,3%.

L'acceptació de l'OPA, a pocs dies de la finalització del termini, estaria per sota del 35% requerit per LetterOne, segons les últimes notícies. Bankinter subratlla, a més, que la negativa de Santander posa en perill arribar a un acord amb la banca, cosa que "augmenta el risc de fallida del grup".

"Fins ara recomanàvem acceptar l'oferta de LetterOne a 0,67 euros. Després d'aquests esdeveniments creiem que el més prudent, a causa de la situació de greu risc del grup, és vendre al mercat", precisen aquests experts.

Bankinter explica que la situació fonamental de DIA és "molt complicada", amb pèrdues de 352.600.000 d'euros el 2018, que han resultat en uns fons propis negatius de 166.100.000. Així mateix, DIA té un voluminós deute financer net de 1.451,6 milions i venciments de deute bancari per import de 147 milions i de 306 milions de bons. A tot això se suma un model de negoci que ha resultat en "sostingudes caigudes d'ingressos i marges, pèrdua de quota de mercat i generació de caixa negativa", afegeixen des del banc.

Finalment, Bankinter avisa que l'ampliació de capital que hauria de realitzar LetterOne si obté el control del grup, de 500 milions, "tot i essencial per assegurar la viabilitat financera del grup, resultarà en una dilució molt significativa dels actuals accionistes i en cap cas garanteix que el Pla de Transformació a implementar tingui èxit a mitjà termini".

Noticias relacionadas

contador