ep oficinaliberbankoviedo cajero automatico 20190508213802
EUROPA PRESS - Archivo
0,28€
  • 0,00€
  • 1,72%

Bank of America Merrill Lynch (BofA) ha liquidat la seva misteriosa participació del 7,7% en el capital de Liberbank que havia comunicat aquesta mateixa setmana a la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

Segons les dades proporcionades al regulador, Bank of America ja no controla una participació rellevant en Liberbank, encara que el document enviat pel banc nord-americà té alguns matisos. Segons va comunicar BofA dimecres passat, el banc controlava un 3,79% del capital de Liberbank a través d'accions i un altre 3,994% a través d'un swap.

Aquesta participació li convertia en tercer accionista del banc, però el més rellevant és que BofA va ser l'entitat contractada per Abanca, el banc gallec controlat per Juan Carlos Escotet, per estudiar una possible fusió amb Liberbank, segons va publicar Bolsamanía el passat mes de febrer.

Encara que Abanca va retirar l'OPA sobre Liberbank llançada a 0,56 euros pel rebuig del Consell de l'entitat asturiana, l'empresari veneçolà segueix a l'aguait per si finalment fracassen les negociacions amb Unicaja.

En aquest escenari, la presència de BofA en Liberbank ha "cridat l'atenció" de la CNMV. Segons va explicar el seu president, Sebastià Albella, el supervisor té previst "aclarir a què respon i quin abast té" aquesta notícia, que ha desencadenat els rumors al mercat sobre la seva relació amb Abanca.

"És un moviment que ens ha cridat l'atenció i tractarem d'aclarir a què respon i quin abast té", ha apuntat el president del supervisor que, no obstant, ha confessat que no ha tingut gaire temps per plantejar el tema en el si de la CNMV.

Després de les declaracions d'Albella, Bank of America ha comunicat al supervisor que ja no controla cap participació en Liberbank, encara que amb matisos. Al document enviat per l'entitat nord-americana, efectivament es confirma que la posició actual és del 0%.

No obstant això, al final del document, BofA explica que "la persona sota obligació no és una companyia controlada en el sentit de l'article 5 TRLMV (text refós de la Llei del Mercat de Valors)" i afegeix que "la participació ha baixat per sota del 5% de l'exempció de la cartera de negociació (trading book) com a resultat de la reducció en la posició de capital en efectiu per la facilitat del client".

L'entitat afegeix que "la posició de la cartera de negociació (trading book) és del 4,45% i que la posició en propietat (propietary position) és del 0%", per la qual cosa no estaria obligat a declarar-la de forma oficial, encara que segueixi controlant aquesta participació per a un client, en la seva major part (4%) a través d'un equity swap.

Noticias relacionadas

contador