• El mercat interpreta que un triomf de Trump augmentaria la volatilitat i la incertesa
  • A nivell tècnic, l'S&P 500 es manté allunyat del suport de 1.890 punts
trump_clinton_las vegas

Pujades superiors a l'1% a Wall Street després de que, durant el cap de setmana, l'FBI hagi tornat a descarregar a Hillary Clinton de qualsevol responsabilitat legal per l'ús del seu correu electrònic quan era Secretària d'Estat.

  • 39.908,00
  • -
  • 5.691,73
  • -
  • 24,22$
  • 3,20%

Aquesta notícia ha reduït el nerviosisme dels inversors, els qui consideren que un triomf de Trump seria negatiu per a les borses, perquè augmentaria la incertesa sobre les polítiques dels EUA i sobre el creixement econòmic del país.

Segons un sondeig publicat aquest dilluns per Bloomberg, la candidata demòcrata compta amb un 44% d'intenció de vot i avantatja en tres punts al seu rival republicà. Al mercat de divises, el pes mexicà rebota un 1,6% davant les majors possibilitats de victòria de Clinton, mentre el preu del petroli també puja, en aquest cas més de l'1,7%. Al mateix temps, el preu de l'or es redueix en un percentatge similar.

David Lafferty, estrateg cap de mercats de Natixis Global AM, comenta que la seva previsió és una victòria de Clinton amb 300-310 delegats, enfront de la seva anterior previsió que aconseguís entre 330 i 340 delegats. A causa de la caiguda de Wall Street en els últims dies, aquest expert assenyala que "és probable" un ral·li de la renda variable americana si guanya la candidata demòcrata.

En aquest sentit, José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, comenta que el S&P 500 ha registrat 9 jornades seguides de caigudes, però que la pèrdua total ha estat moderada, del 3%. Aquest expert assenyala que mentre Wall Street no perfori els mínims de l'estiu (1.890 punts en el S&P), la borsa americana seguirà presentant un bon aspecte tècnic.

ECONOMIA

Després de la publicació de l'Informe d'Ocupació d'octubre, que es va situar lleugerament per sota del que s'esperava, els inversors nord-americans no tenen aquesta setmana gaire referències econòmiques. En aquest escenari, el mercat assigna una possibilitat del 67% a una pujada de tipus per part de la Reserva Federal (Fed) el pròxim 14 de desembre.

Encara que aquesta previsió podria reduir-se de manera important si finalment és Trump el que sigui triat president dels EUA, quelcom que es coneixerà en la matinada del dimecres a Espanya. Per contra, si Clinton és triada presidenta, la possibilitat d'una pujada de tipus el proper mes augmentarà.

EMPRESES

A nivell empresarial, el banc britànic HSBC és un dels principals protagonistes, ja que lidera els avenços a la borsa de Londres després de publicar resultats que han estat ben rebuts pel mercat. Un altre sector protagonista és el de la mineria, després de que el preu del coure hagi superat resistències tècniques destacades i cotitzi en màxims des de 2015.

Per últim, el conglomerat de mitjans de comunicació Viacom puja amb força a Wall Street, després de que s'hagi publicat que està a punt de comprar el canal de televisió argentí Telefe a Telefónica per uns 400 milions de dòlars.